Mainos

Suuret puolueet edelleen tasoissa

Suomen kolme suurinta puoluetta kulkevat kannatuksen suhteen lähes käsi kädessä. Helsingin Sanomien julkaiseman kannatustutkimuksen mukaan sosiaalidemokraatteja kannattaa nyt 24,2 prosenttia äänestäjistä. Kokoomuksen kannatus on 22,5 prosenttia ja keskustan 22,4 prosenttia.

Muista puolueista Vasemmistoliitolle mitattiin 9,6 prosentin kannatus, vihreille 6,9 prosentin ja RKP:lle 5,4 prosentin kannatus. Vihreiden lisäksi myös kristilliset tuntuvat hiukan menettäneen kannatustaan; nyt ääniä tulisi 2,9 prosenttia.

Suomen Gallup Oy:n tutkimuksessa kysyttiin myös puoluekannatuksen ja äänestyksen varmuutta. Erittäin varmoja puoluevalinnastaan on 42 prosenttia suomalaisista. Eniten puoluekannastaan varmoja on ruotsalaisessa kansanpuolueessa. Kaikista äänestysikäisistä 63 prosenttia aikoo varmasti äänestää maalisvaaleissa.

Tutkimukseen haastateltiin noin 2000 äänestysikäistä puhelimitse joulukuun puolivälissä. Tutkimuksen virhemarginaali on puolesta prosentista kahteen ja puoleen prosenttiin puolueen koosta riippuen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.