Mainos

Suuret kauppaketjut paransivat tuloksiaan

Sekä Kesko, SOK että Tradeka ovat kertoneet tänään selvästi viime vuotta paremmista tuloksistaan.

Vaikka EU-jäsenyys laski elintarvikkeiden hintoja myynnin määrän kasvu kuitenkin korvasi halvemmat hinnat kaupoille.

Kesko on kaupan ketjuista viimeisenä muuttanut organisaatiotaan ja ryhmittänyt K-kaupat neljään ruotuun. Säästöt keskitetystä mainonnasta ja jakelusta alkavat jo näkyä tuloksessa. SOK ja Tradeka ovat ketjuttaneet myymälänsä jo aiemmin.

Tuko on mukana Keskon tuloksessa toukokuusta lähtien. Kahden miljardin kauppa näkynee selvimmin ohentuneena vakavaraisuutena. SOK:n tulosta ovat rasittaneet tappiolliset Sokos-tavaratalot. Helsingin Sokoksen remontti ehti kuitenkin valmistua hyvissä ajoin ennen joulumyyntiä.

Keskolle 740 miljoonaa voittoa

Keskon voitto kasvoi edellisvuoteen verrattuna runsaat 50 miljoonaa 740 miljoonaan markkaan. Kauppaketjun liikevaihto oli 29,3 miljardia eli lähes 11 prosenttia edellisvuotta enemmän.

Tradekan voitto yli kaksinkertaistui

Velkasaneerauksessa oleva Tradeka on yhtiön omien sanojen mukaan tehnyt odotettua paremman tuloksen. Kaksi vuotta sitten Tradeka teki tappiota; tänään kerrotaan 313 miljoonan markan voitoista. Nousu edellisvuodesta oli 75 miljoonaa.

S-ryhmän voitto noin 500 miljoonaa

Osuuskaupat tekivät jälleen ennätystuloksen. SOK-yhtymän tulos sen sijaan heikkeni. Kokonaisuudessaan S-ryhmän voitto oli noin 500 miljoonaa. Se on kutakuinkin samaa tasoa kuin edellisenä vuonna.

Osuuskauppojen yhteenlaskettu voitto oli noin 455 miljoonaa. Se on yli 50 miljoonaa edellisvuotta parempi. SOK-yhtymän voitto laski saman verran eli 42 miljoonaan.

S-ryhmän myynti kasvoi viime vuonna lähes kymmenen prosenttia 26,4 miljardiin markkaan. S-ryhmän muodostavat osuuskaupat tytäryhtiöineen ja SOK-yhtymä.
(STT)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.