Mainos

Suuret asennukset tehty 10 vuotta myöhässä olevassa Olkiluodossa

Lähes kaikki suuret asennustyöt on tehty Olkiluodon kolmosreaktorin rakennustyömaalla, kertoo OL3:n projektinjohtaja Jouni Silvennoinen.

- Tämä tarkoittaa sitä, että reaktorirakennuksessa on jäljellä enää viimeiset työt putkistojen ja sähkökaapeleiden asentamiseksi. Ulospäin reaktorirakennus näyttää liki valmiilta.  

Myös automaatiokaapeleiden vaihto- ja asennustyö jatkuu Silvennoisen mukaan suunnitelmien mukaisesti. Automaatiojärjestelmiä testataan parhaillaan Saksassa, ja automaation vika-analyysit ovat Säteilyturvakeskuksen käsittelyssä.  

- Jonkin verran joudutaan reitittämään kaapeleita uudelleen, Silvennoinen kertoo.  

Myös putkistojen painekokeissa on ollut ongelmia.  

Tuoreet ongelmat johtivat siihen, että laitostoimittaja Areva lykkäsi syyskuussa valmistumisaikataulua. Nyt rakennustyömaalla edetään uuden aikataulun mukaisesti.   
TVO:n mukaan tavoitteena on, että kaikki olisi valmista työmaalla vuonna 2016. Sen jälkeen on vuorossa käyttöönotto, joka kestää näillä näkymin vuoden 2018 syksyyn saakka.  

Käyttöönottovaiheessa kaikki järjestelmät testataan yhdessä ja erikseen.   

Aikataulut Olkiluodon kolmannen reaktorin rakentamiseksi ovat pettäneet pahasti monta kertaa. OL3 on myöhässä lähes 10 vuotta alkuperäisestä aikataulustaan.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.