Mainos

Suuresta heroiinierästä kova vankeustuomio

Helsingin käräjäoikeus on tänään tuominnut seitsemän ja puolen vuoden vankeuteen helsinkiläismiehen, jonka hallusta löytyi viime lokakuussa yli 1,5 kiloa heroiinia.

Kyseessä oli Helsingin huumepoliisin suurin yksittäinen heroiinitakavarikko vuosiin. Helsinkiläinen Veikko Olavi Sliden sai tuomionsa törkeästä huumausainerikoksesta ja muutamista muista rikoksista. Hän oli muun muassa käynyt kauppaa laittomasti maahan tuoduilla testosteroni- ja nandrolonivalmisteilla sekä anabolisilla steroideilla.

Käräjäoikeus otti rangaistusta mitatessaan huomioon, että Sliden on syyllistynyt aiemminkin lukuisiin samankaltaisiin rikoksiin kuin mistä hänet nyt tuomittiin. Hän oli päässyt ehdonalaiseen vapauteen reilut puoli vuotta ennen heroiinitakavarikkoa. Käräjäoikeus ei antanut painoarvoa Slidenin kertomuksille häneen kohdistuneesta väitetystä painostuksesta eikä erään esitutkinnan aikana kuolleen henkilön osallisuudesta.

Heroiinijuttuun kytkeytyi myös amfetamiinia. Käräjäoikeus tuomitsi virolaismiehen, joka toi sitä maahan useita kiloja. Kaido Krüüner sai kolmesta törkeästä huumausainerikoksesta viisi vuotta vankeutta. Krüüner toimi kuriirina palkkioita vastaan. Esimerkiksi viime vuoden kesäkuussa Turun kautta tuodun 1,8 kilon amfetamiinierän salakuljetuksesta hän sai 20000 Viron kruunua.

Lisäksi jutussa tuomittiin kahden vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeuteen vietnamilainen Tien Dung Nguyen, joka oli tekemisissä sekä Slidenin että Krüünerin kanssa.

Toinen Helsingissä asuva vietnamilaismies sai vuoden ja kymmenen kuukautta ehdotonta vankeutta. Amfetamiinin ostoyrityksiin ja hallussapitoihin syyllistynyt suomalaismies sai 70 päivää ehdotonta vankeutta huumausainerikoksesta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.