Mainos

Suuressa kolarisumassa kymmenkunta pääsyyllistä

Poliisi on kuullut lähes sataa onnettomuuksiin osallista ihmistä. Esimerkiksi Hämeenlinnanväylän vähemmän vakavien kolarien osalta kuulemiset ovat kuitenkin vielä täysin tekemättä.

Poliisin mukaan pääkaupunkiseudun kahden viikon takaiseen kolarisumaan on kymmenkunta pääsyyllistä, joista ainakin osaa epäillään kuolemantuottamuksesta.

- Porvoonväylän kuolonkolareista ensimmäinen on meidän mielestämme hyvin pitkälle selvä. Yhden ihmisen epäillään syyllistyneen kuolemantuottamukseen, kertoo rikosylikomisario Timo Nyyssönen Vantaan poliisista.

Porvoonväylällä Sipoon puolella sattuneen niinikään yhden ihmisen hengen vaatineen kolarin kulku on vielä osittain epäselvä.

- Tähän onnettomuuteen liittyen on kuultu 22:ta autoilijaa, ja heistä muutaman epäillään toiminnallaan aiheuttaneen kuoleman, Nyyssönen arvioi.

Myös onnettomuudessa kuolleen epäillään syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Lahdenväylällä sattuneen kolmannen kuolonkolarin synty on vielä hämärän peitossa.

- Useita henkilöitä on vielä epäiltynä siitäkin kuolemantuottamuksesta.

Poliisin mukaan kolariautot ovat ajaneet olosuhteisiin nähden liian kovaa, mutta ketään yksittäistä kaaharia ei ole tiedossa.

Poliisi on tähän mennessä kuullut lähes sataa onnettomuuksiin osallista ihmistä, mutta urakkaa on vielä paljon jäljellä. Esimerkiksi Hämeenlinnanväylällä tapahtuneiden vähemmän vakavien kolarien osalta kuulemiset ovat vielä täysin tekemättä.

Ketjukolareissa Helsingin sisääntuloväylillä kuoli yhteensä kolme ihmistä ja sairaalahoitoon kuljetettiin 61 henkilöä. Kaksi vakavasti loukkaantunutta on yhä sairaalahoidossa.

Rikosilmoituksissa kolarisumiin osallisiksi on merkitty yhteensä 240 autoa. Osa kolariin osallisista ei kuitenkaan jäänyt kolaripaikalle odottamaan poliisia, joten heitä ei löydy poliisin kirjoista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.