Mainos

Suurelta valiokunnalta kriittinen Emu-kanta

Eduskunnan suuri valiokunta suhtautuu Suomen Emu-jäsenyyteen huomattavasti kriittisemmin kuin hallitus. Tänään antamassaan mietinnössä valiokunta nostaa esille useita ratkaisuun liittyviä ongelmia ja edellyttää niitä koskevien selvitysten tekemistä ennen ratkaisevaa päätöstä.

Suuri valiokunta korostaa, ettei Emu-jäsenyyskysymyksessä voida etukäteen sulkea pois mitään vaihtoehtoa. Tämän vuoksi mietintö kyettiin tekemään täysin yksimielisesti.

Suurin oppositioryhmä keskusta kiitteli sitä hyväksi avaukseksi sellaiseen keskusteluun, jota muissakin EU-maissa parhaillaan käydään. Emuun kriittisesti suhtautuvista ryhmistä mietinnön taakse asettui myös vasemmistoryhmä, jolla ei ole edes edustusta suuressa valiokunnassa.

Valiokunnan mielestä jopa palaaminen kelluvaan valuuttakurssiin on vaihtoehto, jos päätös Emuun menosta on kielteinen. Pääministeri Paavo Lipponen oli selkeäsanaisesti toista mieltä.

Suuren valiokunnan puheenjohtaja Erkki Tuomioja (sd.) arveli Lipposen näkemyksen olevan poliittinen kannanotto. Tuomiojan mukaan kellutuksen ja ns. ERM 2:ssa mukanaolon välinen suhde kuuluu niiden asioiden joukkoon, joita on selvitettävä. Tämä valinta ajankohtaistuisi kuitenkin vasta sitten, jos Emu-ratkaisu olisi kielteinen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.