Mainos

Suunnitelma: Suomen ja Ruotsin puolustusvoimiin yhteisiä osastoja

Suomen ja Ruotsin puolustusvoimiin suunnitellaan yhteisiä osastoja meri- ja ilmavoimiin. Asiasta kertoivat puolustusministerit Carl Haglund (r.) ja Karin Enström tiedotustilaisuudessa.

– Suunnitelman pohjana on yhteistyö. Haluamme tiivistää yhteistyötä kaikilla osa-alueilla liittyen mm. huoltoon ja huoltovarmuuteen, Haglund jatkoi.

Maiden puolustusministerit pohtivat yhteistyön tiivistämistä myös muun muassa harjoituksissa ja koulutuksessa.

– On tietenkin mahdollista, että myös vastaisuudessa osa meidän varusmiehistä olisi osana sellaista toiminnallista kokonaisuutta, joka on yhteissuomalaisruotsalainen. Meillä on esimerkiksi tuolla rannikkojääkäripuolella tiivistä yhteistyötä ja myös reserviläiset ja alokkaat on myös jossain määrin jo osallistuneet. Ja tässäkin nähdään tiivistämisen mahdollisuuksia, Haglund jatkoi.

Maiden puolustusvoimien on määrä tuottaa lokakuussa raportti mahdollisista yhteistyöalueista.

Haglundin mukaan päättäjät molemmissa maissa ovat hyvin sitoutuneita hankkeeseen, joka sai alkunsa hänen ja Enströmin aloitteesta marraskuussa.

Eilen ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) ja Ruotsin puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Peter Hultqvist esittivät Svenska Dagbladetissa omia ehdotuksiaan puolustusyhteistyön syventämiseksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.