Suudelmia, valepukuja ja taivaalta putoavaa rahaa AVAn huhtikuun elokuvissa

AVAn jo tutuksi tullut tiistai-illan elokuvapaikka luovuttaa huhtikuussa estradin laadukkaille filmeille. Kevätillat kruunataan komedioilla, jännärillä ja draamalla. Myös pääsiäisenä nähdään elokuva, kun Oscar-palkitun ohjaajan Danny Boylen luomus Millions pelastaa pitkäperjantain illan.

AVA Elokuva: Teetä Mussolinin kanssa ti 5.4. klo 21.00

Elokuva on lämpöinen kuvaus toista maailmansotaa edeltävästä fasistisesta Italiasta. Siellä joukko hienostuneita englantilaisnaisia viettää suojattua elämää teetä siemaillen. Naisten mukava elämä kuitenkin mullistuu, kun fasismi nostaa päätään toisen maailmansodan alla ja Italia julistaa sodan Englannille. Naiset joutuvatkin turvautumaan vulgaarina pitämänsä rikkaan amerikkalaisnaisen apuun.

Alkuperäinen nimi: Tea with Mussolini. Ohjaaja: Franco Zeffirelli, Italia/Britannia 1999. Pääosissa: Cher, Judi Dench, Joan Plowright, Maggie Smith, Lily Tomlin.

AVA Elokuva: Kiss, Kiss, Bang, Bang ti 12.4. klo 21.00

Kiss, Kiss, Bang, Bang on tiivis jännäri, jossa kekseliästä juonta ryydittävät Hollywoodin tähtinäyttelijät. Elokuva kertoo Harry Lockahart -nimisestä pikkurikollisesta, joka pakenee poliisia Los Angelesiin. Hän teeskentelee olevansa näyttelijä ja päätyy puolivahingossa etsiväelokuvan koekuvauksiin. Harry tutustuu pian oikeaan yksityisetsivään, joka sotkee hänet keskelle ihan oikean murhan tutkimuksia. Soppaa hämmentävät lisäksi parhaat päivänsä nähnyt filmitähti, joka hieroo sopua tyttärensä kanssa. Ja ruumis, josta pitää päästä eroon.

Alkuperäinen nimi: Kiss, Kiss, Bang, Bang. Ohjaaja: Shane Black, USA 2005. Pääosissa: Robert Downey Jr., Val Kilmer, Michelle Monaghan, Corbin Bernsen, Dash Mihok.

AVA Elokuva: She's the Man ti 19.4. klo 21.00

She´s the Man on romanttisesti kupliva komedia Violasta, joka on valmis vaikka muuttamaan sukupuolta saadakseen pelata jalkapalloa. Viola muuntautuu kaksoisveljekseen Sebastianiksi ja suuntaa tämän puolesta sisäoppilaitokseen ja etenkin sen jalkapallojoukkueeseen. Viola saa kuitenkin huomata, että valheella on lyhyet jäljet. Hän huomaa rakastuneensa veljen jalkapallojoukkuetoveriin, ja edessä on todellinen lemmenkaruselli. Elokuva perustuu löyhästi William Shakespearen näytelmään Loppiaisaatto.

Ohjaaja: Andy Fickman, USA/Kanada 2006. Pääosissa: Amanda Bynes, Channing Tatum, Laura Ramsey, Vinnie Jones, David Cross.

AVA Elokuva: Millions pe 22.4. klo 20.00

Millions on draamaelokuva 7-vuotiaasta Damianista, joka muuttaa isoveljensä Anthonyn ja leski-isänsä kanssa uuteen kotiin. Eräänä päivänä kesken ulkoleikkien Damianin jalkoihin lennähtää taivaalta satojatuhansia puntia sisältävä kassi. Damianilla ja Anthonylla on hyvin erilaiset käsitykset siitä, miten rahojen kanssa tulisi toimia. Asiaa mutkistaa se, että maa on siirtymässä eurovaluuttaan ja aikaa on vain jokunen päivä. Vähitellen käy ilmi, ettei todellinen rikkaus liity rahaan.

Ohjaaja: Danny Boyle, Britannia 2004. Pääosissa: Axel Etel, Lewis McGibbon, James Nesbitt, Daisy Donovan, Christopher Fulford.

AVA Elokuva: Särkynyt palatsi ti 26.4. klo 21.00

Tehokkaassa jännitysdraamassa (Brokedown Palace) parhaat kaverukset Alice ja Darlene matkaavat Thaimaahan juhlimaan valmistumistaan. Siellä heidät pidätetään lentokentällä huumeiden salakuljetuksesta ja tuomitaan syyttöminä 33 vuodeksi vankilaan. Tästä alkaa kujanjuoksu, jossa naisten ainoa toivo on amerikkalainen lakimies, joka on aiemminkin työskennellyt vastaavien tapausten parissa.

Ohjaaja: Jonathan Kaplan, USA 1999. Pääosissa: Claire Danes, Kate Beckinsale, Bill Pullman, Jacqueline Kim, Lou Diamond Phillips.

AVA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja