Mainos

Suu Kyin yhdysvaltalaisvieras saa sairaalahoitoa

Viikonloppuna Myanmarissa vapautetun amerikkalaismiehen terveydentilaa tarkkaillaan parhaillaan sairaalassa Thaimaassa. Eilen Myanmarista Thaimaaseen lentänyt amerikkalainen John Yettaw on vakavasti sairas. Hän kärsii astmasta, epilepsiakohtauksista ja diabeteksestä. Hänellä oli vakavia oireita jo vankiaikanaan Myanmarissa.

Amerikkalainen pidätettiin Myamarissa alkukesästä, sillä hän ui kotiarestissa olleen oppositiojohtaja Aung San Suu Kyin kotitalolle. Myanmarin sotilasjuntta vapautti pakkotyöhön tuomitun Yettawin lauantaina amerikkalaisenaattori Jim Webbin ansiosta. Web oli varta vasten tullut neuvottelemaan vapauttamisesta sen jälkeen kun Yettaw oli tiistaina tuomittu seitsemän vuoden pakkotyöhön Myanmarissa.

Vapautettu John Yettaw ei ainakaan vielä voi matkustaa Thaimaasta Yhdysvaltoihin huonon terveydentilansa takia. Yhdysvaltain suurlähetystön mukaan Yettawin pitää parantua ennen pitkää lentoa Falconiin Missouriin.

Yettaw on perustellut uimista Myanmarin oppositiojohtajan kotiin "Jumalan tahdolla". Yettawin tarkoituksena oli varoittaa kotiarestissa olevaa Suu Kyita mahdollisesta salamurhasta. Salatapaaminen päättyi kuitenkin surkeasti, sillä Suu Kyi sai Myanmarin juntalta 18 kuukautta lisää kotiarestia.

64-vuotias Suu Kyi ja Yettaw tuomittiin molemmat viime viikolla juntan johtamassa kansallisessa tuomioistuimessa.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.