Mainos

Suu Kyin tilanne pääsi paikalliseen mediaan

Myanmarin viralliset tiedotusvälineet ovat poikkeuksellisesti julkaisseet uutisia kotiarestissa olevan oppositiojohtaja Aung San Suu Kyin oikeudenkäynnistä. Normaalisti nämä sotilasjuntan valvomat lehdet eivät kerro Suu Kyin tilanteesta.

Suu Kyi on syytettynä kotiarestinsa rikkomisesta. Amerikkalaismies John Yettaw ui toukokuun alussa hänen talolleen ja viipyi siellä kahden päivän ajan. Nyt myös Yettaw on syytteessä. Suu Kyi on viettänyt 13 viimeksi kuluneista 19 vuodesta kotiarestissa. Hänellä ei ole juurikaan yhteyksiä ulkomaailmaan, eikä hän saa tavata muita kuin lääkärinsä.

Radio ja televisio kertoivat eilen lyhyesti oikeudenkäynnistä, ja myös englanninkielinen päälehti New Light of Myanmar kirjoitti aiheesta artikkelin. Artikkeli oli kuitenkin lehden takasivulla, kun etusivulla komeili uutinen maataloussuunnitelmista.

Tiedotusvälineet kertoivat yksityiskohtia puolustajista, asianajajista ja tuomareista, mutta jättivät mainitsematta, että oikeudenkäynti käydään suljettujen ovien takana, pahamaineisessa Inseinin vankilassa.

(MTV3-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.