Mainos

Susikäräjät käyntiin: Kaadettiinko Perhossa susia vai koirasusia?

Vahvan ennakkotapauksen leiman saanut Perhon susien salakaatojuttu etenee tänään oikeuskäsittelyyn.

Käsittelylle on varattu yhdeksän päivää aikaa Kokkolan käräjäoikeudessa. Syytteen törkeästä metsästysrikoksesta on saanut viisitoista metsästäjää Perhosta ja sen naapurikunnista.

Syyttäjä katsoo, että seurue järjesti tarkoin organisoidun susijahdin tammikuussa 2013 vakaana aikomuksenaan tappaa alueen susia ilman kaatolupia. Syyttäjä vaatii metsästäjille ehdollisia tuomioita, sakkorangaistusta ja kuuden vuoden metsästyskieltoa.

Puolustus lähtee siitä, että miehet eivät ole lainkaan lähteneet metsästämään suojeltuja susia, vaan koirasusia. Puolustus on hankkinut todistajan Venäjän Tiedeakatemiasta, jossa susien dna-tutkimuksessa löytyi viitteitä siitä, että kyseessä eivät olleet aidot sudet. Poliisin tutkimuksissa Suomessa ammutut kolme sutta todettiin aidoiksi villisusiksi.

Oikeudenkäynti keskittyy pitkälti susien rotumääritykseen. Koirasusi ei Suomen lain mukaan nauti suojelua villisuden tapaan. Oikeus joutuu pohtimaan sitä, tiesivätkö miehet metsästämään lähtiessään susien rotuperimän - lähtivätkö he tappamaan suojeltuja susia vai hävittämään koirasusia.Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.