Mainos

Susien hyökkäys järkyttää Ruotsissa

Ruotsin viranomaiset ovat vahvistaneet, että lastenvaunuja työntäneen naisen koiran kimppuun hyökänneet eläimet olivat susia. Koiran jäänteitä on löydetty läheltä hyökkäyspaikkaa.

Tapaus sattui Norrtäljessä Tukholman läänissä aamupäivällä. Nainen oli aamukävelyllä lastenvaunujen ja koiran kanssa, kun kaksi sutta hyökkäsi.

Sanomalehti Aftonbladetin mukaan koira kulki noin 80 metriä naisen edellä, kun susista ensimmäinen hyökkäsi tielle. Susi nappasi koiraa niskasta kiinni ja raahasi sen metsään.

Sitä seurasi toinen susi, joka ryhtyi lähestymään naista ja lastenvaunuja. Nainen otti yksivuotiaan tyttärensä syliin ja ryhtyi huutamaan ja huitomaan käsillään pelottaakseen suden pois.

Susi eteni noin kymmenen metrin päähän naisesta, kun se yhtäkkiä kääntyi ympäri ja juoksi metsään.

Ei mitenkään epätavallista

Asiantuntija arvioi, että sudet hyökkäsivät koiran kimppuun puolustaakseen reviiriään.

– Ne pitivät koiraa sutena, joka tunkeutuu niiden reviirille. Se ei ole mitenkään epätavallista. Tiedossamme on monia samanlaisia tapauksia, sanoi tutkija Olof Liberg.

– Kun sudet näkevät koiran, ne eivät huomaa mitään muuta. Silloin ne eivät välitä, vaikka lähellä on ihmisiä.

Libergin mukaan Ruotsissa kuolee vuosittain 20-30 koiraa susien hyökkäyksissä. Yleensä sudet kuitenkin välttelevät ihmisiä.

Libergin mukaan perheenäiti teki oikein, kun yritti pelästyttää sudet pois.

– Ihmisen kannattaa hyökätä sutta kohti ja heitellä sitä kivillä -- sudet eivät hyökkää ihmisen kimppuun, Liberg vakuutti.

Viranomaiset etsivät päivällä susikaksikkoa lähialueen metsistä. Viranomaiset toppuuttelivat kuitenkin puheita varsinaisen susijahdin aloittamisesta alueella.

– Siitä on vielä aivan liian aikaista keskustella, sanoi Hanna Dittrich Söderman lääninhallituksesta.

Alueen asukkaat voivat tehdä hakemuksen niin kutsutusta suojajahdista. Jahtiluvan myöntää valtion luonnonsuojeluvirasto.

(MTV3 - STT - TT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.