"Surullisen hahmon ritari" saamassa F1-jatkosopimuksen? – "Tilanne on selvä"

Renault'n tallipäällikkö Cyril Abiteboulin kommentit vihjaavat siihen suuntaan, että Nico Hülkenberg voisi olla jatkamassa tallissa seuraavallakin F1-kaudella.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Ranskan GP suorana 21.-23.6.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Ranskan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Renault'lla kolmatta vuottaan ajavan Hülkenbergin, 31, nykyinen kontrahti umpeutuu tähän sesonkiin. Abiteboul antoi kuitenkin julkisissa kommenteissaan ensimmäistä kertaa viitteitä siitä, että saksalainen voitaisiin nähdä ensi vuonnakin tallin riveissä.

– Tilanne on selvä, Abiteboul vastasi toimittajan kysymykseen kuljettajatilanteesta. 

Abiteboulilta udeltiin, millaiset mahdollisuudet Mercedeksen varakuljettajalla Esteban Oconilla on Renault'n ohjaimiin ensi kaudeksi. Abiteboul ei kuitenkaan ottanut tähän kantaa.

– Meillä on kaksivuotinen sopimus Danielin (Ricciardo) kanssa. Nicon sopimus päättyy tähän kauteen, mutta on tiettyjä mekanismeja ja vaihtoehtoja, joita lehdistössä on jo kommentoitu. En mene kuitenkaan yksityiskohtiin, mutta ehkä jatkamme taivaltamme Nicon kanssa, Abiteboul virkkoi.

Abiteboul jakoi Hülkenbergille avoimesti kehuja.

– Rehellisesti, Nico on tehnyt tiimille paljon. Jos katsotte, missä olimme aiemmin ja missä olemme nyt, se on hullua. Muutos tiimissä, tämä jännitys. Kuljettajat ovat olleet siihen osallisia.

Toki Abiteboul pyöritteli myös pakolliset.

– Me tulemme katsomaan kaikkia vaihtoehtoja ja niin myös Nico.

– On mahdollisuus, että saatamme jatkaa tätä matkaa yhdessä. Aika näyttää. Kesätauon jälkeen on oikea aika istua alas ja keskustella kaikesta faktoihin ja toiveisiin pohjautuen.

Hülkenbergiä on tituleerattu F1-piireissä jopa surullisen hahmon ritariksi; hän pitää sitkeästi hallussaan ennätystä suurimmasta määrästä GP-startteja ilman palkintosijaa.

Hülkenberg on startannut nyt 163 kisaan, mutta ei ole koskaan sijoittunut kolmen joukkoon. Parhaimillaan saksalainen on ollut neljäs.

Lue myös:

    Uusimmat