Mainos

Suru-uutiset leviävät Hollannissa – "Tämä on meidän 9/11"

Murhaajat. Etusivun otsikko separatistien kuvan alla hollantilaisessa lehdessä kuvastaa kansan tunteita. Surua ja raivoa.

Torstaina alasammutussa koneessa oli lähes 200 hollantilaista. Maan johto on reagoinut tilanteeseen lehdistöä varovaisemmin - liiankin varovaisesti, jos kansalta kysytään.

Sosiaalisessa mediassa Hollannin johdolta vaaditaan voimakkaampia tekoja ja muistutetaan Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman sanoista, joiden mukaan viime viikon järkyttävä turma oli "herätys Euroopalle".

Turmassa kuolleen AIDS-tutkijan luokkatoveri kertoi CNN:lle syyttävänsä tapahtumista Venäjän presidentti Vladimir Putinia.

– Kaikki diplomaattiset siteet Venäjän kanssa pitäisi katkaista kunnes hänet saadaan tuotua oikeuden eteen. Tätä ei olisi tapahtunut ilman häntä. Tämä on meidän 9/11, hän sanoi viitaten New Yorkin terrori-iskuun.

Hänen mukaansa mitään läpimurtoa Malaysia Airlinesin turman tutkinnassa ei tapahdu ellei Yhdysvallat osallistu.

CNN:n jutun mukaan turma on koskettanut lähes kaikkia hollantilaisia jollain tavalla. Kaikkialla näkyy puolitankoon laskettuja lippuja.

Kuuden hengen perhe, AIDS-tutkija, senaattori ja oikeustieteen professori, parlamentin jäsen vaimonsa ja tyttärensä kanssa, vain muutama esimerkki turmassa kuolleista 298 ihmisestä.

Työpaikkojen ja koulujen ilmoitustauluille tulee suruviestejä, kynttilöitä ja pehmoeläimiä viedään uhrien kotien lähelle.

Erään ala-asteen nettisivuilla kerrotaan järkyttävä uutinen.

– Rakkaat vanhemmat ja huoltajat. Kuten olette jo ehkä kuulleet, koko Walsin perhe oli koneessa, joka putosi Ukrainassa.

Myös toimittajien työ turmapaikalla on monelle varmasti uran vaikein paikka.

Eräs hollantilainen toimittaja twittasi kuvan t-paidasta, joka lojui keskellä rojua. Paidassa näkyi teksti "I love Amsterdam".

– Tämä ehkä satuttaa eniten, hän kirjoitti kuvan yhteyteen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.