Mainos

Surmatutkimukset jatkuvat Imatralla

Eveliina Lappalaisen surmatutkimusten edetessä poliisi korostaa, että tytön kuolema on voinut olla myös vahinko, jota tekijä tai tekijät eivät ole tarkoittaneet. Rikoskomisario Veikko Nyyssönen tähdentää, että tutkintaa ei rajata ainoastaan väkivaltarikollisiin tai seksuaalisiin motiiveihin.

-Asian julkisessa tiedottamisessa on muotoutunut kuva, että tekijä olisi väkivaltarikollinen, jonka voi sellaiseksi myös ulkoapäin tunnistaa. Mutta kyseessä voi olla niin ikään henkilö tai henkilöt, joita ympäristö ei miellä vaarallisiksi, Nyyssönen sanoi.

Poliisi on saanut asiassa runsaasti yleisövihjeitä. Viimeinen varma havainto Eveliinasta on viime tiistai-illalta, kun hänet nähtiin kääntymässä polkupyörällään hieman kello 19:n jälkeen Imatrankoskentieltä siltojen jälkeen Vuoksen vartta vasemmalle Imatran kirkon suuntaan johtavalle kevyen liikenteen väylälle. Nyt tutkinnassa selvitetään, kohtasiko Eveliina tämän jälkeen tuntemiaan nuoria, pysähtyikö hän jossakin vai jatkoiko kotimatkaansa kunnes joutui rikoksen uhriksi.

-Eveliinan kuolemaa tutkitaan edelleenkin tappona, ja on huomattava, että tämänkaltaisissa rikoksissa tekijä tai tekijät voivat tuntea uhrinsa, he ovat monesti hyvin läheltä. Toistaiseksi ei voida myöskään sulkea pois sitä vaihtoehtoa, että kyseessä olisi ollut vahinko, Veikko Nyyssönen sanoi.

Kuraisia vaatteita ja jalkineita?


Imatralaisia halutaan myös rauhoittaa: paikkakunnalla ei välttämättä tarvitse pelätä raakaa tappajaa. Mutta poliisi etsii edelleen henkilöitä, jotka ovat olleet tiistai-iltana ja mahdollisesti myöhemmin yöllä Imatrankosken kirkon lähistöllä.

Imatran uhri

-Yleisölle on muodostunut käsitys väkivaltaisesta raiskaajasta, mutta näkökulman pitäisi olla laajempi, joten nyt vihjeitä toivotaan henkilöistä, joita ei voi pitää väkivaltarikollisina, mutta joiden käyttäytyminen on ollut poikkeuksellista Eveliinan kuoleman jälkeen. Nyyssösen mukaan tekijän lähipiirissä on voitu havaita esimerkiksi kuraisia vaatteita ja jalkineita.

14-vuotias Eveliina lähti Imatrankoskelta tanssitunniltaan tiistai-iltana. Hän löytyi kuolleena keskiviikkoaamuna Imatrankosken urheilukentän luota Sulkukujan viereisestä ojasta.

Viikonlopun aikana Imatralla tehtiin tutkimuksiin ja etsintöihin liittyviä ilmakuvauksia, joissa avusti rajavartiolaitos. Poliisi on myös kuulustellut useita henkilöitä, mutta mahdollisista pidätyksistä ollaan vaitonaisia. Yleisövihjeet pyydetään ilmoittamaan Imatran poliisille numeroihin 05-7323660 tai 05-7323665. (STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.