Mainos

Surkeaa ajokeliä – lumipyry jatkuu ja leviää itään ja etelään

Ajokeli on paikoin erittäin huono maan länsi- ja keskiosassa lumisateen takia. Huonoa ajokeliä on luvassa myös itään ja etelään, kun lumisadealue kulkee hitaasti Suomen yli tänään ja huomenna.

Ajokeli on muuttunut maan länsi- ja keskiosassa huonoksi tai jopa erittäin huonoksi sakean lumisateen sekä tuulen pöllyttämän ja nietostaman lumen takia. Eniten lunta kertyy Seinäjoki-Iisalmi-linjalle, jopa yli 20 senttimetriä. Etelämpänäkin keli on välillä huono lumisateiden takia.

– Etelässä lumisateet ovat kuuroluonteisia. Runsaimmat sateet ajoittuvat Helsingissä, Turussa ja Tampereella keskiviikon vastaiseen yöhön ja keskiviikkoaamuna ajokeli on huono. Etelässä lunta kertyy viitisen senttiä, ennustaa MTV3:n meteorologi Pekka Pouta.

Sadealue liikkuu hitaasti itään ja vielä keskiviikkonakin idässä sataa lunta.

Pohjoisessa jatkuu enimmäkseen aurinkoinen pakkassää. Yöllä on kireää pakkasta, mutta päivisin pakkanen heikkenee noin -10 asteeseen. Myös etelässä yöt ovat kylmiä.

Lämpötila laski viime yönä Sallassa -35,9 asteeseen. Talven kylmin lukema on mitattu 28. tammikuuta Utsjoella, -36,1 astetta.

Lumipyryn etenemistä ja ennustetta voi seurata MTV3:n sääsivuston sadetutkasta. Sivustolta löytyvät lisäksi muun muassa tiesää, kelikamerat sekä paikkakuntakohtaiset ennusteet.

Katso lähipäivien alueelliset ennusteet:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.