Surkea sää sotki kesäsuunnitelmat

Lähes joka päivä sataa vettä ja ilma on viileä kuin syksyllä, kyllä harmittaa. Mitä miettivät Virve Rosti, Helena Ahti-Hallberg, Ben Zyskowicz, Mitro Repo ja Jone Nikula?

Virve Rosti on innokas golfari, mutta tänä kesänä hän ei ole päässyt viheriöille kuin kymmenkunta kertaa. Taivaasta on satanut vettä kuin aisaa ja miltei joka päivä.

– Jouduin tänäänkin peruttamaan golfkierrokseni ja menin kuntosalille. Onneksi olemme keikoilla selvinneet ilman pahempia rankkasateita, laulaja huokaa.

Virve Rosti uskoo aurinkoisten säiden vielä tulevan. On pakko, sillä hän vuokrasi kesämökin viikoksi.

– Jos aurinko ei paista parin viikon päästä, niin ei sitten. Kyllä meidän perhe pärjää sisälläkin, sillä olemme kovia pelaamaan lautapelejä. Elokuussa matkustan Unkariin kaupunkilomalle, mutta silloinkaan ei haittaa, vaikka sataa vettä. Kivat asiat eivät aina tapahdu ulkona.

Tanssii Tähtien Kanssa -tuomaristossa kilpailijoiden tanssisuorituksia arvioi syksyllä Helena Ahti-Hallberg. Hänellä on menossa viimeinen kesälomaviikko, mutta aurinkoa ei näy ei kuulu.

– Valitsin kolmen viikon lomani tosi surkeisiin viikkoihin. Sadetta on pidellyt koko lomani ajan, mutta onneksi en ole sokerista tehty, naurahtaa omaa yritystään pyörittävä tanssinopettaja.

Helena Ahti-Hallberg on ahkeroinut joka päivä puutarhassa ja kasvihuoneella, sillä hän on intohimoinen multasormi.

– Satoi tai paistoi, niin on ihana katsella, kuinka salaatit, kurkut ja muut vihannekset rehottavat. Meidän perhe saa lautaselle kymmenessä minuutissa tuoreita luomuvihanneksia. Mansikkasato varsinkin on tänä kesänä hurjan hyvä.

Ben Zyskowicz sanoo olevansaehdottomasti aurinkoisen sään ystävä. Se on totta, sillä paahteisella säällä kansanedustaja on tuttu näky Helsingin ydinkeskustan katukahvilassa. Siellä hän pitää kuuluisaa ulkoilmatoimistoaan.

– Kyllä kesällä saisi olla lämpöasteita mieluummin aina 30, mutta olen minä ehtinyt sateista huolimatta avaamaan muutamaan kertaan terassikauden, naurahtaa Ben Zyskowicz MTV3.fille.

– Sateisena päivänä luen mielelläni kotona lehtiä, mutta kyllä tämä kesäloma on kulunut enemmänkin työn merkeissä ympäri Suomea.

Europarlamentaarikko Mitro Repo aikoo viettää koko kesän Suomessa. Hän on saanut matkustaa työnsä puolesta ihan tarpeeksi. Sateinen ja kylmä lomasää ei Mitro Repoa haittaa yhtään.

– Kaiken kokemani ikävän jälkeen en valita enää mistään, en edes huonosta säästä. Sateinen ilma on oikeastaan hyvä asia, sillä silloin tulee tehtyä sisätöitä. Se rauhoittaa. Olen saanut sellaisen armolahjan, että osaan nauttia säästä kuin säästä, Mitro Repo sanoo.

Mitro Repo asuu Kirkkonummella upeassa talossa, Villa Kiveliössä, jonka laajassa pihapiirissä on monta rakennusta, jopa oma tsasouna.

– Puutarhani rakastaa sadetta. Minulla on hyvin intiimi suhde puutarhaan. Olen myös intohimoinen sienestäjä. Mutta jos aurinko paistaisi, lähtisin ilman muuta purjehtimaan merelle, poliitikko unelmoi.

Jone Nikulalle viileäsadesää on kuin lottovoitto, ainakin tällä viikolla. Nimittäin hän käsikirjoittaa kotona 50-luvulla lanseerattua Korkeajännitys-klassikkosarjakuvaa, jonka on piirtänyt Marko Tiainen.

– Ensin väsään puhekupliin perusrungon, sitten hienosäädän käsikirjoitusta. Ensi viikolla aion kuntoilla, mikä tietysti olisi hauskempaa aurinkoisella ilmalla, mutta en pelkää sadettakaan. Juostessa tulee hiki muutenkin ja jos ei tule, pitää juosta kovempaa. Ilma on mielestäni varustelukysymys: Sadesäällä sadeviitta niskaan ja rutinat pois. Ruisrockissakin satoi, mutta minua se ei haitannut, Jone Nikula väittää.

(MTV3–KIKKA ISOVIITA)

Lue myös:

    Uusimmat