Mainos

"Surkea koulutus syynä sukellusveneturmaan"

Ainakin osa viikonloppuna sukellusveneturmassa Venäjällä kuolleista ihmisistä menetti henkensä, koska he eivät tienneet miten käyttäytyä hätätilanteessa, sanoo entinen sukellusveneupseeri.

Aleksander Nikitinin mukaan sukellusveneessä mukana olleet siviilit eivät tienneet mitä tehdä, kun sammutusjärjestelmä kytkeytyi vahingossa päälle. Nikitinin mukaan aluksessa todennäköisesti oli riittävästi hengitysmaskeja, mutta niitä ei joko löydetty tai osattu käyttää oikein.

Nikitin toimii nykyään ympäristöaktivistina. Hänen tehtävänään on tarkkailla Venäjän ydinturvallisuutta norjalaisen Bellona-ympäristöjärjestön lukuun.

Venäläismediassa on kiivaasti arvuuteltu turman syytä. Esiin ovat nousseet muun muassa sukellusveneen kehno kunto, hengitysmaskien puute ja surkeat johtamisjärjestelyt.

Sunnuntain vastaisena yönä Japaninmerellä sattuneessa onnettomuudessa kuoli 20 ihmistä. Heistä 17 oli siviilejä. Turma oli Venäjän pahin sen jälkeen kun ydinsukellusvene Kursk upposi vuonna 2000 vieden syvyyksiin 118 ihmistä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.