Suppilovahvero-riistapiiras

Ruistaikinakuoren maku sopii yhteen suppilovahveroiden ja riistan kanssa. Mikä onkaan sen mukavampaa kuin etsiskellä metsästä suppiksia ja tehdä niistä piiras valmiiseen pakastetaikinaan. Piiraaseen on käytetty myös muita metsän antimia; mikäli riistaa ei ole, savuporo tai muu savuleikkele käy.

Suppilovahvero-riistapiiras ruiskuoreen

  • halkaisijaltaan n. 28-30 cm piirakkavuoka, n. 15:lle
  • 1 pkt Ruistaikinaa (500 g)
  • Täyte:
  • 1-1½ l suppilovahveroita
  • n. 150 g jauhettua/palvattua riistalihaa tai savuporoa tms. leikkelettä ohuina suikaleina
  • 2 sipulia
  • 1-2 dl puolukoita tai karpaloita
  • 200 g kevyt polar- tai mozzarellajuustoraastetta
  • 1 tlk ruokacremeä (2 dl, 5-11 % rasvaa)
  • 1 rkl persiljaa
  • 1 tl kirveliä
  • ½ tl paprikajauhetta
  • 1/3 tl hienonnettua viherpippuria
  • 3 munaa

Ota taikina sulamaan. Pohjan sulaessa paista pannulla sienet, liha suikaleina tai jauhettuna sekä sipuli. Ota pannu pois liedeltä ja sekoita joukkoon muut täytteen ainekset. Taputtele taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin. Kaada täyte päälle. Paista 225 asteisen uunin keskitasolla puolisen tuntia, kunnes piiras on kauniin värinen ja hyytynyt.

Reseptit: Arja Savela

Lue myös:

    Uusimmat