Mainos

Supon valvonnasta poliittinen kiista

Supon parlamentaarisesta valvonnasta on kehkeytymässä poliittinen kiista. Eduskunnan perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja ja oikeusministeri pitävät valvonnan kehittämistä tarpeellisena, mutta poliisiasioista vastaava sisäministeri on eri mieltä.

Osittain valvontakiistan taustalla on myös vesiperään päättynyt Suojelupoliisin Rusi-tutkinta.

Tapaus Alpo Rusi putkahti taas tänään julkisuuteen Ilta-Sanomissa. Lehdelle oli vuodettu tieto, jonka mukaan entinen pääministeri Anneli Jäätteenmäki ahdistelisi Supoa selvityspyynnöillä. Kyselyjen kerrotaan koskeneen tapaus Rusia, joka Supon osalta päättyi täydelliseen mahalaskuun.

Jäätteenmäen salaiseksi liittolaiseksi nimetään eduskunnan perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Kimmo Sasi. Sasi itse kieltää osuutensa asiassa mutta sen sijaan myöntää kaavailut Supon valvonnan tehostamisesta. Osasyy on tapaus Rusi.

Parempaa valvontaa kannattaa myös oikeusministeri Johannes Koskinen. Häntä huolestuttavat myös viranomaisvuodot julkisuuteen.

Poliisiministerin mielestä asiat ovat kunnossa, eikä lisävalvontaa tarvita.

Suojelupoliisi ei tänään halunnut kommentoida koko asiaa.

Alpo Rusi puolestaan harkitsee esitutkintapyynnön tekemistä sisäministeri Kari Rajamäen taannoisen lehtihaastattelun johdosta.

Suojelupoliisin valvontakysymykseen palataan perustuslakivaliokunnassa helmikuussa. Tapaus Rusin opetukset ovat esillä myös eduskunnan ulkoasiainvaliokunnassa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.