Mainos

Supon teleurkintajutun käsittely jatkuu toista päivää

Helsingin käräjäoikeus kuulee tänään suojelupoliisin päälliköitä sekä todistajia. Oikeuskäsittelylle on varattu vielä ensi maanantai, jolloin kuullaan loppulausunnot.

Suojelupoliisin (Supo) teleurkintajutun käsittelyä jatketaan tänään Helsingin käräjäoikeudessa. Tuomioistuin kuulee päivän istunnossa Supon päälliköitä ja todistajia. Virkarikossyytteisiin joutuvat vastaamaan Supon päällikkö Seppo Nevala, osastopäällikkö Petri Knape ja pohjoisen alueyksikön entinen päällikkö Martti Pitkänen.

Ensimmäisenä oikeudenkäyntipäivänä eilen oikeudessa kuultiin Soneran turvallisuusjohtajaa Juha E. Miettistä, jonka epäillään luovuttaneen laittomasti teletunnistetietoja Pitkäselle. Miettistä ja Pitkästä syytetään törkeästä viestintäsalaisuuden loukkauksesta ja Pitkästä lisäksi virkarikoksesta.

Nevalan ja Knapen epäillään tienneen tietojen vaihdosta mutta salanneen sen. Tästä heille napsahti virkarikossyyte.

Oikeuskäsittelylle on varattu vielä ensi maanantai, jolloin vuorossa ovat loppulausunnot. Päätös tulee myöhemmin, todennäköisesti viikon tai kahden päästä viimeisestä käsittelypäivästä. Oikeudenkäynti pidetään suljetuin ovin, joten sen sisältö on salainen. Tuomiolauselmat ovat kuitenkin julkisia.

Supon epäillään saaneen Sonerasta laittomasti teletunnistetietoja kolmesta matkapuhelinliittymästä vuonna 2000. Supo tutki tuolloin teollisuusvakoiluun liittyvää juttua.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.