Mainos

Supon pohjoisen alueen entistä päällikköä epäillään uhkaamisesta

Suojelupoliisin pohjoisen alueen entisen päällikkön Martti Pitkäsen epäillään yrittäneen vaikuttaa kahteen suojelupoliisin työntekijään, jotka olivat todistajina Supon teleurkintajutussa Helsingin käräjäoikeudessa joulukuussa 2004.

Asian esitutkinta valmistui KRP:ssä muutama viikko sitten, ja juttu on jo siirtynyt syyteharkintaan.

-Pitkästä epäillään oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta. Syyteharkinta valmistunee huhti-toukokuussa, kertoi Kajaanin johtava kihlakunnansyyttäjä Matti Välinen.

Esitutkinta-aineiston tarkempaa sisältöä Välinen ei vielä halunnut kommentoida.

Valtionsyyttäjä Jukka Rappen mukaan asia nousi esiin teleurkintajutun selvittelyn yhteydessä.

-Sain kuulla tietoja, jotka viittasivat siihen, että jotain mahdollisesti on tapahtunut Pitkäsen ja oikeudenkäynnissäni todistajiksi nimeämieni henkilöiden välillä. Minä pyysin silloin suorittamaan näiden todistajien lisäkuulustelut sen selvittämiseksi, että mitä on oikein tapahtunut, Rappe kertoi.

Rappen mukaan tutkinnanjohtaja oli päättänyt kuulustelujen ja kenties jonkun muun selvityksen perusteella aloittaa erillisen esitutkinnan epäillystä uhkaamisesta.

Keskusrikospoliisista vahvistettiin, että asia on ollut heillä tutkinnassa. Mutta koska asia on jo siirtynyt syyteharkintaan, KRP ei kommentoinut asiaa enempää.

Pitkänen tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa sakkoihin viestintäsalaisuuden loukkauksesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta. Hänen katsottiin hankkineen Sonerasta laittomasti puhelutietoja vuonna 2000.

Supon teleurkintajuttu on parhaillaan käsiteltävänä Helsingin hovioikeudessa, joka antaa tuomionsa torstaina. Syytteessä ovat Suposta Martti Pitkäsen lisäksi päällikkö Seppo Nevala ja osastopäällikkö Petri Knape, jotka molemmat ovat hyllytettynä virastaan. Syyttäjänä jutussa on valtionsyyttäjä Rappe.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.