Mainos

Supon Nevala tehostaisi telekuuntelua

Suojelupoliisin päällikkö toivoo, että poliisin valtuuksia telekuunteluun laajennettaisiin merkittävästi nykyisestä.

Suojelupoliisi haluaa laajentaa puhelinkuunteluvaltuuksia. Supon päällikön Seppo Nevalan mukaan telekuuntelun pitäisi olla mahdollista jo ennen vakavien rikosten tapahtumista.

Nykyisin poliisilla pitää olla epäily rikoksesta ennen kuuntelun aloittamista, joten ehdotus lisäisi poliisin valtuuksia merkittävästi.

Nevala arvioi MTV3:n haastattelussa, että puhelinkuuntelun valtuuksien laajentamisesta olisi hyötyä muun muassa terrorismin ehkäisyssä, mutta myös vakavien huumausainerikosten ja mahdollisesti törkeiden talousrikosten torjunnassa.

Supo tutkii epäilyjä ydinmateriaalin salakuljetuksesta

MTV3:n uutiset paljasti eilen suojelupoliisin selvittävän vihjetietoa, jonka mukaan joukkotuhoaseita tai ydinmateriaalia salakuljetettaisiin Suomen kautta.

Seppo Nevala kertoi MTV3:n haastattelussa, että vihjeet salakuljetuksesta on saatu ulkomaisilta tiedustelupalveluilta. Kysymys on nimenomaan joukkotuhoaseiden tai ydinmateriaalin kuljettamisesta Suomen kautta muualle.

-Me olemme saaneet yksittäisiä pyyntöjä, joiden taustalla on epäilyt siitä, että Suomen maaperää, ehkäpä eniten kauttakulkutarkoituksessa, käytettäisiin joukkotuhoaseiden levittämiseen, Nevala kertoi.

Syyskuun 11. päivän terrori-iskut ovat tiivistäneet eri maiden tiedustelupalvelujen välistä yhteistyötä. Nevalan mukaan esimerkiksi Suomen yhteistyö Venäjän turvallisuusviranomaisten kanssa on tiivistynyt entisestään.

- Sanoisin näin, että Venäjän turvallisuusviranomaisten panos on koko ajan noussut ja se on tuottanut erittäin merkittävää tietoa. Varmasti yhteyksiä on terrorismin torjunnan kannalta enemmän kuin aikaisemmin. Voidaan sanoa myös niin, että yhteydenpito on konkreettisempaa, sillä tietoja vaihdetaan yksittäisistä henkilöistä. Tietojen pitää olla konkreettista, koska vain sillä tavalla saavutetaan tuloksia jos haluamme estää tulevaisuudessa terroritekoja, Nevala summasi eilisillan haastattelussa.

(MTV3)

Katso Jarkko Sipilän juttu aiheesta
(Huomenta Suomi 28.08.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.