Mainos

Supon johtoa epäillään virkarikoksesta

Soneran ns. teleurkinta-skandaali on laajentunut myös Suojelupoliisiin. MTV:n uutisten saamien tietojen mukaan kolmea Supon poliisia epäillään jutussa, jossa on kyse luvattomasti hankituista teletunnistetiedoista.

Supoon liittyvät väärinkäytösepäilyt tulivat tutkintaan keväällä. Koska rikoksesta epäillään poliisimiehiä, tutkintaa on johdettu valtakunnansyyttäjän virastosta. Tutkinnanjohtaja Ari-Pekka Koivisto ei halunnut tänään kommentoida keskeneräistä, joskin loppusuoralla olevaa tutkintaa.

MTV:n uutisten tietojen mukaan epäillyt ovat Supon päällikkö Seppo Nevala, operatiivisin linjan johtaja Petri Knape ja kolmas poliisimies.

Kyse ei tiettävästi ole ollut laajasta väärinkäytöksestä, vaan siitä, että tämä kolmas poliisimies on hankkinut muutamia teletietoja teleyhtiöltä ilman asianmukaista oikeudenpäätöstä.

Nevalan ja Knapen rikosepäily liittyy tiettävästi siihen, että he eivät ole käynnistäneet tutkintaa, vaikka alaisen teleurkinta on tullut heidän tietoonsa. Tältä osin Knapea ja Nevalaa epäillään virkavelvollisuuksien rikkomisesta.

Siitä, kenen tietoja on hankittu, ei ole tietoa. Urkinta ajoittuu 2000-luvulle.

Suojelupoliisi ei kommentoinut tänään tapausta. Nevala ja Knape eivät vastanneet soittopyyntöihin. Sisäministeri Kari Rajamäki sanoo, että suojelupoliisin päällikkö otetaan ministeriöön kuultavaksi mahdollisimman nopeasti. Rajamäki pitää väitteitä hyvin vakavina.

Eri tahoilla tapausta kuvattiin harmilliseksi ja kiusalliseksi. Kyse on jo toisesta poliisiin liittyvästä teleurkintatapauksesta. Keväällä paljastui tapaus, jossa keskusrikospoliisin tutkija ja valtioneuvoston silloinen turvallisuuspäällikkö olivat hankkineet Sonerasta laittomasti soittotietoja vuosina 97 ja 98. Tuolloin tietoja hankittiin pääministerin autonkuljettajan käytössä olleesta puhelimesta.

Varsinainen Sonera-vyyhti on parhaillaan syyteharkinnassa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.