Mainos

Supon johto vapaaksi syytteistä

Valtionsyyttäjä aikoo valittaa Helsingin käräjäoikeuden aamulla antamasta tuomiosta ns. teleurkintajutussa.

Teletunnistetietoja päätyi Sonerasta Supolle.

Käräjäoikeus on hylännyt Supon päällikkö Seppo Nevalaa ja osastopäällikkö Petri Knapea koskevat syytteet. Myös Soneran turvallisuusjohtaja Juha E. Miettisen syyte kaatui.

Sen sijaan Supon pohjoisen alueyksikön entinen päällikkö Martti Pitkänen tuomittiin viestintäsalaisuuden loukkaamisesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta 40 päiväsakkoon.

Oikeus katsoi, että Miettinen luovutti laittomasti kahden ihmisen teletunnistetietoja Pitkäselle vuoden 2000 marraskuussa. Rikos oli kuitenkin vanhentunut, joten syyte viestintäsalaisuuden loukkauksesta hylättiin. Pitkänen sai tiedot uskotellessaan Miettiselle, että kyseisiä henkilöitä epäiltiin Soneraan kohdistuvasta teollisuusvakoilusta. Syyttäjä väitti, että Nevala ja Knape katsoivat Pitkäsen toimintaa läpi sormien. Oikeus ei löytänyt tästä näyttöä.

Valtionsyyttäjä valittaa tuomiosta

Valtionsyyttäjä Jukka Rappe aikoo valittaa käräjäoikeuden antamasta tuomiosta. Tämä tarkoittaa sitä, että juttu menee vielä hovioikeuteen.

Rappe on ilmoittanut tyytymättömyytensä koko tuomiosta. Näin juttu siirtyy kaikkien syytettyjen osalta Helsingin hovioikeuteen.

Nevala ei pääsee vielä palaamaan työhönsä

Supon päällikkö Seppo Nevala ei pääse vielä palaamaan virkaansa. Sisäministeri Kari Rajamäki (sd.) päättää virastapidättämisen jatkosta ensi viikon torstaina. Tämä johtuu siitä, että valtionsyyttäjä valittaa Nevalan vapauttaneesta käräjäoikeuden päätöksestä.

Rajamäki sanoi kuitenkin jo nyt, että aiemmat perusteet virastapidättämiselle ovat olemassa niin kauan, kun oikeusprosessi on kesken eikä lainvoimaista päätöstä ole. Rajamäen mielestä käräjäoikeuden ratkaisu oli hyvin selkeä, siinä syytteet hylättiin selvästi.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 22.12.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.