Mainos

Supolle terrorismia torjuva yksikkö

Suojelupoliisiin perustetaan ensi vuoden alussa terrorismin torjuntaan keskittyvä yksikkö.

Suojelupoliisin päällikön Seppo Nevalan mukaan Supon toimintaa muutetaan organisaatiouudistuksen yhteydessä nykyistä enemmän turvallisuuspalvelun tyyppiseksi, mutta tarkoituksena on säilyttää Supo jatkossakin "leimallisesti poliisiorganisaationa".

Nevala kertoo uudistuksista Turun Sanomissa julkaistussa kirjoituksessaan. Hänen mukaansa Supon täytyy ottaa toiminnassaan huomioon yleisen turvallisuustilanteen muuttuminen ja monimutkaistuminen.

Kansainvälinen rikollisuus ja terrorismi esimerkiksi kytkeytyvät toisiinsa. Nevala kirjoittaa myös, ettei suomalaisia päättäjiä yritetä enää painostaa. Sen sijaan ulkomaiset tiedustelupalvelut ovat kiinnostuneita Suomen poliittisista linjauksista ja tieteellis-teknisestä osaamisesta.

Poliitikkojen suojelussa Supolla ei Nevalan mielestä ole syytä äkkijyrkkään linjamuutokseen, vaikka Ruotsin ulkoministerin murha herättikin joukon kysymyksiä sekä turvallisuusviranomaisten että muun yhteiskunnan toiminnasta ja resursseista.

-Supon turvatoimissa otetaan huomioon kulloisenkin uhan todennäköisyys, instituution tarvitsema suoja ja asianomaisen henkilön yksityisyys. Kysymyksessä on herkkä tasapainottelu, jossa virheet voivat kostautua kohtalokkaalla tavalla, Nevala myöntää.

Hän muistuttaa kuitenkin, että väkivallantekijä voi olla yksittäinen henkilö, josta poliisilla ei ole ollut mitään ennakkotietoa. -Kukaan ei siten voi vaatia, että turvallisuuspoliisin uhka-arvioija pystyisi tunkeutumaan jokaisen järjettömästi toimivan fanaatikon pään sisään.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.