Mainos

Supo varoittaa ydinvoimaan kohdistuvien iskujen uhasta

Poliisijohtaja Jorma Toivanen on huolissaan ääriaktivistien vilkkaista yhteyksistä ulkomaille.

Ydinvoimaan kohdistuvat uhkatekijät lisääntyvät Suojelupoliisin mukaan Suomessa. Ydinvoiman lisärakentamispäätöksen jälkeen Suomi on joutunut kansainvälisten ympäristöaktivistien silmätikuksi, ja ydinvoiman vastustajat voivat Supon mukaan järjestää kansainvälisen yhteistyön avulla monenlaista häiriötoimintaa.

Sisäisen turvallisuuden ohjelmaa koordinoiva poliisijohtaja Jorma Toivanen sanoo Turun Sanomissa, että paljolti Internetin kautta yhteyksiä luova ääriaktivismi vaatii tehokaita vastatoimia. Suojelupoliisi seuraa protestiliikkeiden verkossa käymää yhteydenpitoa, ja sekä ydinvoimaan että turkistarhaukseen liittyvien ääriaktivistien kansainvälisestä yhteydenpidosta on tehty havaintoja.

-Laittomista toimista täytyy saada tieto etukäteen. Jos netin kotisivuilla puuhataan ääritoimia, niin poliisinkin täytyy seurata sitä sivua, Toivanen sanoo.

-Ylilyönteihin puututaan, mutta se pitää muistaa, että Suomi on silti yksi Euroopan turvallisimmista maista ja esimerkiksi terrori-iskun uhka on meillä hyvin pieni.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.