Mainos

Supo tutkii Pasilan pommiin liittyviä outoja nettiviestejä

Internetissä liikkuu viestejä, joissa ylistetään Helsingissä viime päivinä löydettyjä räjähteitä, kertoo Helsingin Sanomat verkkosivuillaan. Viesteissä viitataan perjantaina Pasilasta löytyneeseen pommiviritelmään ja seuraavana yönä Tapaninvainiossa sijaitsevalle huoltoasemalle heitettyyn polttopulloon.

Lehden mukaan Helsingin poliisi tutkii nyt kyseisiä viestejä. Se on ollut yhteydessä asian tiimoilta myös Suojelupoliisiin.

Ylistysviesteistä kertoi arvostettu terrorismitutkija ja -konsultti Evan Kohlman Twitterissä. Muun muassa Yhdysvaltojen liittovaltion poliisi FBI:ta avustaneen Kohlmanin mukaan viestien takana on Abu Suleiman al-Nasser, joka on yksi terrorijärjestö al-Qaidan johtohenkilöistä.

Supon viestintäpäällikkö Liinu Lehto-Seljavaara painottaa Helsingin Sanomille, että räjähteiden mahdollista yhteyttä terrorismiin ei voida vahvistaa.

Helsingin poliisi selvittää parhaillaan muun muassa valvontakamerakuvista Pasilan pommin laittajaa sekä kanisteriin tehdyn pommin vaarallisuutta. Myös huoltoasemalle heitetystä polttopullosta on otettu näytteitä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.