Mainos

Supo-tuomion perustelut ehkä julkisiksi

Syyttäjän mukaan salassa pidettävät asiat voidaan hyvin rajata perustelujen ulkopuolelle.

Suojelupoliisin (Supo) teleurkintajutun tuomion perustelut saattavat tulla lähes kokonaan julkisiksi. Käräjätuomari Henrikki Mikkola uskoo, että ainakin suurin osa perusteluista julkistetaan, kun oikeus antaa tuomionsa reilun viikon kuluttua.

Perustelujen julkistamista esitti syyttäjä Jukka Rappe, koska hänen nähdäkseen salassa pidettävät asiat voidaan hyvin rajata perustelujen ulkopuolelle.

Jos Mikkolan ennuste toteutuu, kokonaisuudessaan suljetuin ovin pidettyyn oikeudenkäyntiin saadaan lisävaloa. Mikäli perusteluja ei julkisteta, nähtäville jää ainoastaan tuomiolauselma. Siitä selviää ainoastaan, hylättiinkö syyte tai oliko syytetty oikeuden mukaan syyllistynyt rikokseen. Tuomiolauselmasta ilmenee myös mahdollinen rangaistus.

Viime viikolla alkanut oikeuskäsittely saatiin päätökseen tänään, kun kuultiin yhtä todistajaa sekä annettiin loppulausunnot.

Jutussa on syytettynä kolme Supon nokkamiestä ja Soneran turvallisuusjohtaja. Oikeudenkäynnissä on kyse teletunnistetiedoista, joita Soneran turvallisuusjohtajan Juha E. Miettisen epäillään laittomasti luovuttaneen Supon pohjoisen alueyksikön entiselle päällikölle Martti Pitkäselle. Supon päällikön Seppo Nevalan ja osastopäällikön Petri Knapen taas epäillään tienneen alaisensa laittomista puuhista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.