Mainos

Supo torjuu arvostelun

Suojelupoliisin päällikkö poliisineuvos Seppo Nevala luonnehtii eduskunnan ja suojelupoliisin välisiä yhteyksiä hyviksi.
-Jos tässä on ollut jotain epäsäännöllisyyttä tai katkoja, ne ovat pikemminkin eduskunnan kireässä aikataulussa kuin täällä meidän päässä, Nevala huomautti.

Suojelupoliisilla on säännölliset yhteydet keskeisten valiokuntien - ulkoasiainvaliokunnan, perustuslakivaliokunnan ja hallintovaliokunnan - kanssa.

Nevala näkee valtiontilintarkastajien ehdotuksen suojelupoliisin parlamentaarisesta seurannasta myös periaatteellisena kysymyksenä.
-Tämähän on periaatteellinenkin kysymys siinä mielessä, että silloinhan eduskunta tavallaan tulisi hallinnon ja toimeenpanovallan puolelle. Ainahan tämä on mahdollista, mutta tietenkin se olisi muutos meidän tähänastiseen käytäntöömme, Nevala tuumi.

Nevala: esitys ei ole aivan uusi

Poliisineuvos Seppo Nevala kertoi, että tilintarkastajien esittämä asia on ollut esillä aiemminkin, siinä ei ole sinänsä uutta.
-Noin vuosi sitten tätä kysymystä pohdittiin eduskunnassa, muistaakseni ainakin ulkoasiainvaliokunnassa, jossa mekin olimme kuultavana, Nevala muistelee.

Tuolloin ei keskusteltu niinkään "valvonnallisesta näkökohdasta", vaan vuorovaikutuksen lisäämisestä eduskunnan ja turvallisuuspoliisin välillä. Eduskunnassa tehtävää esitettiin ulkoasiainvaliokunnalle tai sen sisälle muodostettavalle suppeammalle elimelle.

-Mikäli eduskunnan puolella tällaista halua asian käsittelyyn ja idean kehittelyyn on, eihän meillä voi olla siihen mitään erityistä huomautettavaa, Nevala toteaa.
Hän toivoi, että mahdolliset parannusesitykset tehostaisivat supon toimintaedellytyksiä. Kaavaillulla "kevyemmällä mallilla" olisi Nevalan mukaan tuskin ainakaan kielteisiä vaikutuksia supon toimintaan.

Vuoden takaisista keskusteluista ulkoaisanvaliokunnassa Nevala sai sen käsityksen, että eduskunta kaipasi lähinnä kansainvälistä vertailua erityisesti EU-maiden väillä ja haluaisi kehittää Suomenkin järjestelmiä tältä pohjalta. -Mikään ajankohtainen tilanne tai tekijä ei ainakaan meidän tietojemme mukaan ole syynä tähän (tilintarkastajien ehdotukseen), Nevala vakuutti.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.