Mainos

Supo: Suomalaisilla matkustajilla ei erityistä syytä huoleen

Suojelupoliisista todetaan, että Euroopassa matkaavien suomalaisten ei tarvitse olla erityisen huolissaan viime päivinä uutisoiduista terrori-iskujen uhkista.

Esimerkiksi Ruotsi kohotti varautumistasojaan perjantaina viisiportaisella asteikolla kolmoseen. Suomessa ei kuitenkaan ole olemassa tällaista useampitasoista varmuusjärjestelmää, eikä vastaavanlaista valmiuden kohottamista näin ollen ole harkittu, kerrotaan Suposta.

Lisäksi Ruotsin ulkoministeriö antoi tänään kansalaisilleen matkustusvaroituksen todeten, että ruotsalaisten tulee Euroopassa matkustaessaan olla erityisen valppaina. Supon tilannekuvayksikön ylitarkastaja Tuomas Portaankorvan mukaan Suomessa ulkoministeriölle ei ole annettu kehoituksia matkustusvaroitusten antamiseksi.

- Asiasta on tehty harkinta. Tässä tapauksessa on kuitenkin todettu, että matkustusrajoituksiin ei ole tarvetta.

Supo on ollut yhteydessä myös ulkomaisiin viranomaisiin uhkatasojen nostamisten johdosta.

- Olemme arvioineet uhkaa ja käyttäneet arviointiin kaikkia saatavissa olevia lähteitä, myöskin ulkomaisia kumppanipalveluita, Portaanorva kertoo. Euroopassa matkaavilla ei Supon mukaan ole kuitenkaan erityistä syytä huoleen.

- Kymmenen viime vuoden aikana Eurooppa on mainittu useampaan otteeseenkin terrori-iskun mahdollisena kohteena. Siinä uhkatilanteessa ei ole suurtakaan muutosta tapahtunut, kommentoi Portaankorva.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.