Mainos

Supo Sotshissa suomalaisurheilijoiden turvana

Suojelupoliisi on turvaamassa suomalaisurheilijoita Sotshin olympialaisissa. Olympiakomitean mukaan kisoihin lähtee näillä näkymin ainakin yksi Supon edustaja. 

Kisajärjestäjät ovat pitäneet yhteisiä kokouksia eri maiden turvallisuuspoliisien kanssa. Tietoa on jaettu myös maiden suurlähetystöille, kertoo Suomen Olympiakomitean projektipäällikkö Peter Brünn.

- Suomen suurlähetystö Moskovassa saa järjestäjiltä jatkuvasti turvallisuuteen liittyvää tietoa. Sen avulla pystytään valmistautumaan kisoihin, ja tämän hetken tietojen mukaan suojelupoliisista on kisojen aikana koko ajan henkilö paikalla, Brünn sanoo.

Poliisi jo näkyvästi paikalla

Volgogradin iskut eivät ole vaikuttaneet suomalaisten valmistautumiseen. Olympialaisiin liittyy nykyään aina tiukat turvatoimet, Brünn muistuttaa. Hän on käynyt tänä vuonna neljästi Sotshissa, viimeksi joulun alla.

- Jo tällä hetkellä kaikki kisapaikat ja kisakylät suljettuna, ja siellä on poliisi ja turvallisuushenkilöstöä näkyvästi paikalla, Brünn kertoo. 

Urheilijat eivät huolissaan

Sveitsissä parhaillaan kisaavat suomalaishiihtäjät eivät ole huolissaan turvallisuudestaan.

- Uskon että turvallisuus on varmasti taattu ja jos koetaan pommiuhkaa niin jotkut tekevät varmasti sen eteen töitä että urheilijoilla on turvallista olla siellä, sanoo Anne Kyllönen.

-Eivät vaikuta. Uskon että turvallisuusasioista on huolehdittu hyvin, Aino-Kaisa Saarinen toteaa. 

- Jos mietitään maastohiihtäjää, niin asumme siellä vuorella. On hyvin epätodennäköistä että niin pieneen yhteisöön ja niin hankalien kulkuyhteyksien taakse terroristit lähtisivät iskua virittelemään, arvioi Sami Jauhojärvi. 


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.