Mainos

Supo rauhoittelee: Vielä ei kannata spekuloida terroriuhalla

Suojelupoliisi on vaitonainen Helsingin räjähteisiin liittyvästä tutkinnasta. Muun muassa Keskisuomalainen ja Helsingin Sanomat ovat uutisoineet internetissä leviävistä viesteistä, joissa ylistetään Pasilasta perjantaina löydettyä pommiviritelmää ja seuraavana yönä Tapaninvainiossa huoltoasemalle heitettyä polttopulloa.

Helsingin poliisi tutkii parhaillaan viestien ja räjähteiden mahdollista yhteyttä toisiinsa.

– Helsingin poliisilaitoksella on tutkintavastuu asiasta ja he selvittelevät parhaillaan näitä kahta tapausta. Supon rooli on avustaa tarvittaessa tutkinnassa, jos ilmenee jotain mahdollisia yhteyksiä terrorismiin, sanoo Supon viestintäpäällikkö Liinu Lehto-Seljavaara.

– En tiedä, onko mikään ryhmä ilmoittautunut terrori-iskujen kannattajaksi tätä ennen. Uhkaukset ovat kuitenkin nykyisin arkipäivää terrorismin torjunnassa.

Lehto-Seljavaara toivoo, että tutkinnalle annettaisiin nyt työrauha.

– Tärkeintä on olla spekuloimatta asioilla, kunnes niistä on faktatietoja. Saattaa olla, että ääriliikkeiden kannattajat pyrkivät saamaan vain julkisuutta (tällaisilla viesteillä). Sen takia täytyy ensin selvitellä asiat, ja vasta sen jälkeen vetää johtopäätöksiä.

Maailmanlaajuisen jihadin kannattajiksi esittäytyvän ryhmän viesteissä toivotaan jatkoa Helsingin räjähdetapauksille. Supon viestintäpäällikön mukaan on mahdollista, että samantyyppisiä uhkauksia saattaa kohdistua Suomeen myös tulevaisuudessa.

Arabiankieliset viestit on allekirjoittanut Abu Sulaiman al-Nasseriksi esittäytyvä henkilö. Sama nimimerkki kehotti aiemmin iskuihin suomalaisia Afganistan-joukkoja vastaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.