Mainos

Supo: Radikalisoituminen on kasvava ongelma

Radikalisoituminen on entistä suurempi ongelma sekä Suomessa että koko Euroopassa, sanoo suojelupoliisin viestintäpäällikkö Jyri Rantala.

Rantala kuitenkin korostaa, että moniin muihin maihin verrattuna Suomessa uhka on edelleen matala.  

Viikonloppuna Youtubessa julkaistiin Isis-järjestön video, jossa suomea puhuva mies kannustaa suomalaisia liittymään islamilaiseen kalifaattiin. Ylen mukaan mies on suomalaisen somalipoliitikon Faisal Ali Waraben poika. Faisalin mukaan hänen poikansa alkoi radikalisoitua vuonna 2010.  

Suojelupoliisin arvion mukaan yli 40 ihmistä on lähtenyt Suomesta Syyriaan. Viime vuoden maaliskuussa arvio oli viisi. Rantala pitää lähtijöitä jo valmiiksi radikalisoituneina ja hyvin verkostoituneita.

Viikonloppuna Youtubessa julkaistiin Isis-järjestön video, jossa suomea puhuva mies kannustaa suomalaisia liittymään islamilaiseen kalifaattiin.   

Rantala huomauttaa, että pelkkä radikalisoituminen ei muodosta uhkaa. Huoli syntyy siitä, että kun taistelijat palaavat Syyriasta, he ovat sodan traumatisoimia sekä entistä radikaalimpia ja länsivastaisempia. Uusia piirteitä ilmiöön tuo Rantalan mukaan se, että verkostot voivat olla pieniä ja hyvin paikallisia, jolloin uhan arviointi on vaikeaa.  

Suojelupoliisin tiedossa ei ole mitään konkreettista terrorihanketta.

Juttua korjattu 6.8.2014 klo 20:07. Aiemmin jutussa todettiin, että Suomesta Syyriaan lähteneet ovat lähteneet taistelemaan. Osa on voinut kuitenkin lähteä muista syistä Syyriaan. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.