Mainos

Supo: Matkustaminen kriisialueille jokaisen oma asia

Suojelupoliisi on tietoinen väitteistä, joiden mukaan suomalaisia on lähtenyt kapinallisrintamaan Syyriassa. Matkustaminen kriisialueille on Supon mukaan kuitenkin pääsääntöisesti jokaisen oma asia.

Turun Sanomat uutisoi tänään, että Suomesta on lähtenyt nuoria muslimeja Syyriaan tukemaan hallituksen vastaista kapinallisrintamaa.

Suojelupoliisi ei suostu vahvistamaan lehden esittämiä väitteitä.

– Olemme tietoisia niistä tarinoista, että myöskin Syyriaan olisi matkustanut suomalaisia, mutta me emme ylipäätään kommentoi yksittäisiä maita ja yksittäisiä henkilöitä, sanoo ylitarkastaja Tuomas Portaankorva MTV3 Uutisille.

Rajalliset keinot puuttua matkustamiseen

Suojelupoliisi kertoo toimenkuvansa puolesta seuraavansa matkustamista kriisialueille tai niiden lähelle. Tarkempia tietoja asiasta ei kuitenkaan anneta.

– Jos on ihmisiä, jotka matkustavat kriisialueelle, se on heidän asiansa, mihin he haluavat matkustaa. Toisaalta henkilöiden yksityisyydensuojakin on siinä kysymyksessä, arvioi Portaankorva.

– Tulkintamme on se, että viranomaisilla on äärimmäisen rajalliset keinot etukäteen puuttua ihmisten matkustamiseen ylipäätään millään tavalla.

Supo suojelee omaa toimintaansa

Supon mukaan varovaisen tiedotuslinjan takana on ihmisten yksityisyyden lisäksi myös viranomaisen oman toiminnan suojeleminen.

– Haluamme suojella operatiivista tiedonhankintaa ja tiedonsaantia. Emme kommentoi sellaisia asioita, joista voisi käydä ilmi, minkä tyyppistä tietoa saamme, Portaankorva sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.