Mainos

Supo kiinnostunut Firenzen ampujasta

Firenzessä kaksi afrikkalaistaustaista katukauppiasta eilen kuoliaaksi ampunut mies kiinnostaa myös suojelupoliisia. Mies kuului Casa Pound -järjestöön, jolla on kytköksiä äärioikeistolaisiin suomalaisiin.

– Tämän ryhmän johtaja on käynyt Suomessa. Itsessään tekijällä ei meidän tietojen mukaan ole yhteyksiä Suomeen, kertoo Suojelupoliisin turvallisuus- ja alueyksikön päällikkö Kari Harju.

Supon mukaan Casa Pound -järjestöllä on yhteyksiä Suomen Vastarintaliike -järjestöön.

– Lokakuussa Helsingissä järjestettiin seminaari. Sen järjesti Suomen Vastarintaliike, joka oli kutsunut Casa Pound -järjestön johtajan Suomeen. Meidän tietojemme mukaan hän kävi tuossa seminaarissa, Harju kertoo MTV3:lle.

Hänen mukaansa joillakin äärioikeistolaisilla ryhmittymillä on Euroopassa tiiviit välit keskenään. Casa Pound ei kuitenkaan ole tullut Suomessa esiin näin konkreettisesti aiemmin.

Supo odottaa tietoja Italiasta

Supon tietojen mukaan kyseinen järjestö ei ole tullut aiemmin tunnetuksi radikaalina ryhmittymänä.

– Täytyy huomata, että järjestön edustajat ovat julkisuudessa sanoutuneet irti hyökkäyksestä. Nämä ovat asioita, joita Italiassa parasta aikaa selvitellään.

– Jos sieltä löytyy jonkinlainen yhteys Suomeen tähän tekoon liittyen, niin me saamme siitä varmasti tiedon, Harju jatkaa.

Harjun mukaan äärioikeistolainen ajattelu on nostanut viime vuosina päätään myös Suomessa. Supo on seurannut ryhmien toimintaa Suomessa useiden vuosien ajan.

– Suomessa puhutaan joistakin sadoista henkilöistä, jotka kuuluvat ryhmittymiin, ydinryhmät ovat mukaan vieläkin pienempiä. Useimmiten ne ovat Suomessa internetissä toimivia ryhmiä.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.