Mainos

Supo: Brittimiehellä ei al-Qaeda -kytköksiä

Suojelupoliisista kumotaan epäilyt, joiden mukaan Helsinki-Vantaan lentokentällä kiiniotetulla brittimiehellä oli yhteyksiä terroristeihin.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla otettiin yli viikko sitten kiinni Bangkokista tullut 20-vuotias brittimies, jolla epäiltiin olevan yhteyksiä al-Qaeda -terroristijärjestöön. Suojelupoliisin turvallisuusyksikön päällikkö Paavo Selin sanoo, että Supolla on ollut käytettävissä miehen henkilötiedot sekä lentoon liittyvät tiedot eikä mikään viittaa siihen, että kyseinen henkilö tai koko tapahtumakaan liittyisi millään tavalla terrorismiin tai al-Qaedaan.

Rajavartiolaitos on luonut matkustajista profiileja, joiden perusteella mahdolliset ongelmatapaukset pyritään löytämään. Brittimies oli osunut yhteen näistä profiileista. Majuri Janne Piironen Helsingin rajatarkastusosastosta ei kuitenkaan halua sen tarkemmin määritellä, mikä miehen profiilissa kiinnitti rajavartiolaitoksen huomion. Kuulusteluissa brittimies oli käyttäytynyt aggressiivisesti.

Brittimiehen ruumassa olleista matkatavaroista löytyi Piirosen mukaan pari nyrkkirautaa, viidakkoveitsi sekä kirja, jossa neuvottiin äänettömien aseiden käyttöä. Lisäksi hänen käsimatkatavaroistaan löytyi terroristijärjestö al-Qaedaa käsitellyttä materiaalia, mm. Osama bin Ladenia esittänyt tarra.

Suomen ja Britannian poliisin sekä ilmailuviranomaisten kanssa käytyjen neuvotteluiden jälkeen mies päästettiin lentämään poliisivalvonnan alla Lontooseen. Miehen al-Qaedaa käsitellyt materiaali on luovutettu Britannian poliisille.

(MTV3-STT)

(Huomenta Suomi 27.02.2002).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.