Mainos

Supervirus pysäytti amerikkalaisyrityksen

Uudenlainen supervirus valtasi viime viikolla amerikkalaisen suuryrityksen tietoverkon ja pysäytti yrityksen toiminnan. Ohjelmistoyritys Network Associates (Nai) on nyt antanut maailmanlaajuisen varoituksen Remote Explorer -nimisestä viruksesta, kertoi yhtiön Ruotsin-edustaja uutistoimisto TT:lle.

Yhtiön mukaan virus on ensimmäinen esimerkki siitä, mitä voidaan kutsua kyberterrorismiksi. Virus voidaan piilottaa ajettavaan ohjelmaan ja levittää internetin tai sähköpostin kautta. Kun yrityksen verkko on saanut tartunnan, virus leviää itsestään yrityksen verkossa. Se piilottautuu ottamalla muiden tiedostojen nimiä.

Network Associates -yhtiön mukaan virus voi aiheuttaa suurta haittaa yritykselle, jonka verkkoon se on pääsyt.
-Varoitamme, että virus voi levitä sähköpostissa tulevien joulutervehdysten kautta. Sähköpostia, jossa on mukana ajettava tiedosto, kannattaa aina varoa, sanoo yhtiön virusasiantuntija.

Virus huomattiin viime viikolla Yhdysvalloissa, kun osoittautui, että eräs suuryritys oli saanut tartunnan. Virus oli Nain mukaan levinnyt kymmeneen eri lohkoon yrityksen tietoverkossa ja tartuttanut useita tuhansia tietokoneita.

Tapahtuma sai suurta huomiota Yhdysvalloissa, kun CNN-televisiokanava kertoi, että tartunnan saanut yritys oli telealan jättiläinen MCI Worldcom. Yhtiöllä on toimintaa 65 maassa, ja sen liikevaihto on noin 145 miljardia markkaa.
(STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.