Mainos

Supertuote lupaa suuremmat rinnat - väitetään aiheuttavan syöpää

Ruotsissa on noussut kova kohu internetissä myytävästä Easybust-ihmekuurista, joka lupaa suurentaa rinnat ilman leikkausta. Kuuriin kuulu kolme erilaista tuotetta: voide, seerumi ja suun kautta otettavat kapselit.

Ruotsalaisen SVT:n Plus-ohjelman mukaan tuotteet saattavat olla jopa hengenvaarallisia.

Easybust-voide sisältää hormonia, jota löytyy luonnossa muun muassa soijasta. Plus-ohjelman haastattelemien lääkärien mukaan tuote vaikuttaa hormonitasapainoon ja nostaa myös riskiä sairastua rintasyöpään.

"Easybust kiistää haitallisuuden"

Tuotteen kotisivuilla luvataan suuremmat rinnat ilman leikkausta Easybustin sisältämän fytoestrogeenin avulla. Sivuilla kerrotaan, että voiteen sisältämä hormoni auttaa käyttäjän vartaloa tuottamaan uutta rintasolukkoa ja suurentamaan rintoja luonnollisesti.

Tämä ei ole Karoliinisen instituutin professori Jan-Åke Gustafssonin mukaan mahdollista. Hän sanoo Plus-ohjelmassa, ettei tuotteen tehosta ole mitään todisteita.

Easybustia markkinoidaan internetissä myös suomenkielellä.

MTV3 Uutiset tavoitti sähköpostilla Easybustia edustavan henkilön, joka ei kertonut nimeään. Hän vastasi sähköpostiin Easybustia markkinoivien sivujen kautta.

Firmalta kysyttiin, mitä mieltä he ovat Plus-ohjelman väitteistä. Easybustin edustaja kiisti tiedot tuotteen vaarallisuudesta.

- Tuotteissamme ei ole mitään, mikä voisi olla keholle vaaraksi. Haluamme muistuttaa, että Plus-ohjelmalla ei ole mitään tieteellistä näyttöä väitteidensä tueksi. Meillä sen sijaan on todisteita, että käyttämämme raaka-aineet, kuten pueraria mirifica (köynnöskasvi), eivät ole haitallisia.

- Lähetimme sähköpostia Plus-ohjelmalle, mutta he eivät ottaneet kantaamme huomioon. Aiomme olla lakiteitse yhteydessä tahoihin, jotka väittävät tuotteistamme jotain, mikä ei ole totta, sähköpostissa todetaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.