Mainos

Supertuberkuloosi huolestuttaa Britanniaa

Uusi supertuberkuloosi huolestuttaa Britanniaa. Lontoossa on todettu jo 60 perinteisille lääkkeille vastustuskykyistä tuberkuloositartuntaa, ja viranomaiset pelkäävät, että kyseessä on vain jäävuoren huippu.

Aiemmin hyvin kurissa ollut tavallinen tuberkuloosi on sekin alkanut uudelle levitä viime vuosina eri puolille Britanniaa.

Iso osa tartunnoista on Pohjois-Lontoon nuorilla, jotka juhlivat paljon ja käyvät diskoissa. Siksi tauti on jo ehditty ristiä diskotubiksi, mutta viranomaisten mukaan nimi on harhaanjohtava.

Uusi tuberkuloosi voi tarttua keneen tahansa. Taudin itämisaika on peräti kaksi vuotta, joten kantaja ehtii tartuttaa kymmeniä ihmisiä ennen kuin hän saa ensimmäiset oireensa.

Britannian kansanterveyslaboratorion mukaan taudista on toistaiseksi nähty vasta pieni osa ja lisää tartuntoja on odotettavissa. Ainakin toistaiseksi näyttää siltä, että tauti saadaan kuriin yhdistelmälääkkeillä.

Perinteinen tuberkuloosi on silti viranomaisten mukaan monta kertaa vakavampi ongelma kuin uusi supertubi. Pelkästään Lontoossa todetaan vuosittain noin 3 000 tuberkuloositartuntaa. Suurin osa sairastuneista on joko köyhiä maahanmuuttajia tai asunnottomia alkoholisteja tai narkomaaneja.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.