Mainos

Supertiistai ratkaissee demokraattien ehdokaskilvan

Amerikkalaiset äänestävät parhaillaan kymmenessä osavaltiossa demokraattien presidenttiehdokkaasta. Supertiistaiksi kutsuttu vaalipäivä saattaa jo varmistaa senaattori John Kerryn lopullisen ehdokkuuden.

Supertiistaissa ovat mukana Yhdysvaltain suurimmat vaalipiirit Kalifornia ja New York. Mielipidemittausten mukaan niissä äänestetään kuten suurimmassa osassa maata.

John Edwards kampanjoi loppuun saakka Ohiossa, Minnesotassa ja Georgiassa. Peli ei kokonaan ole pelattu, vaikka hän häviäisi niissäkin. Eri asia on, kannattaa hänen mahdollisen tappion jälkeen enää jatkaa.

Kerry on viime päivinä houkutellut äänestäjiä etenkin teollisuuspaikkakunnilla. Yhdysvalloista on kadonnut presidentti Bushin kaudella lähes kolme miljoonaa työpaikkaa, vihaisia äänestäjiä siis riittää.

Kerry seuraa ääntenlaskua Washingtonissa, koska haluaa senaattorina mukaan äänestykseen asekontrollilaista.

Washingtonin päämajaansa hänet tuo myös strategiapalaveri. Republikaanit aloittavat nimittäin oman vastavyörytyksensä torstaina. Presidentti Bushia ylistävät tv-mainokset alkavat silloin pyöriä kansallisilla kanavilla sekä erikseen seitsemässätoista osavaltiossa.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 02.03.2004).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.