Supertähdestä syntipukiksi - ruotsalaislehdet ilkkuvat Granlundia

Suomen nuorten jääkiekkomaajoukkueen tappio - ja sitä myöten finaalista putoaminen - on aiheuttanut riemua ruotsalaislehdistössä.

Erityisesti ruotsalaisia on huvittanut se tosiasia, että kaikkein pelätyin ja ennalta vahvin pelaaja Mikael Granlund mokasi rangaistuslaukauksensa. Lisäksi iloa on tuonut se, että Ruotsi tasoitti pelin oltuaan jo 2-0 tappiolla.

Suomen nuorten jääkiekkomaajoukkue putosi niukasti MM-finaalista hävittyään välierässä Ruotsille 3-2. Ottelu oli tasan 2-2 varsinaisella peliajalla, jatkoajalla ei tehty maaleja, ja lopulta Ruotsi vei voiton rangaistuslaukauskisassa.

Kapteeni Mikael Granlundilla oli mahdollisuus tasoittaa rangaistuslaukaukset, mutta kiekko karkasi häneltä maalivahti Johan Gustafssonin edessä. Maalivahdin tehtäväksi jäi vain juhlia voittoa.

Granlundin virhettä on kutsuttu ruotsalaislehdissä muun muassa fiaskoksi. "Suomen suurimmasta tähdestä tuli syntipukki", otsikoi muun muassa Aftonbladet. Granlund tuli tunnetuksi viime kevään jääkiekon MM-kisojen Venäjä-ottelusta, jossa hän teki unelmamaalin ilmaveivillään.

Toisessa välierässä kohtasivat Venäjä ja Kanada. Venäjä vei voiton ja menee finaaliin Ruotsia vastaan. Kanada pelaa Suomen kanssa pronssimitaleista.

Pronssiottelu alkaa huomenna kello 22.30 Suomen aikaa. Suomen nuorten edellinen mitali on pronssi vuodelta 2006.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat