Mainos

Supermyrsky pakotti poliittiset viholliset sopuun

Supermyrsky Sandy on saanut New Jerseyn kuvernööri Chris Christien hautaamaan presidentti Barack Obamalle varatun sotakirveensä.

Christie on ollut äärimmäisen kriittinen presidentti Obamaa kohtaan, mutta miehet ovat esiintyneet sopuisina New Jerseyssä myrskytuhojen korjaamista suunnitellessaan.

– Minun on sanottava, että kuvernööri Christie on ollut hyvin myötämielinen läpi koko prosessin. Hän on ollut määrätietoinen pitäessään huolta siitä, että osavaltio selviää tästä uskomattomasta myrskystä, sanoo Obama.

Christie sanoo arvostansa Obaman mukaantuloa tuhopaikalle.

– Lensimme yhdessä helikopterilla voidaksemme näyttää myrskytuhot presidentille. Arvostan sitä, että hän tuli mukaan. Meillä oli mahdollisuus keskustella ja tulla sitten tänne tapaamaan ihmisiä. Ihmiset näkivät presidentin ja hänen huolensa – huolen, joka meillä kaikilla on siitä, että saamme kaiken korjattua entiselleen, sanoi Christie.

Kumpikin poliitikoista tuntee varmasti aitoa huolta itärannikon myrskyn uhreista, mutta samalla on meneillään välkky poliittinen peli. Obama näyttää johtajuuttaan ja sitä, että apua ja yhteistyötä tulee antaa yli puoluerajojen.

Kuvernööri Christie on puolestaan uudelleenvalinnan edessä ensi vuonna. Näkyvä sovinnollisuus ja yhteistyö sekä onnistunut pelastustoiminta tuovat hänelle paljon pluspisteitä osavaltionsa äänestäjien keskuudessa.

Vaalikampanjat käyntiin taas

Keskeytyksissä ollut presidentinvaalikampanjointi käynnistyy uudelleen.

Obaman on määrä jatkaa kampanjointiaan tänään, republikaaniehdokas Mitt Romney on ollut vaalityössä jo eilisestä lähtien.

Äänensävyt kampanjoinnissa ovat Sandy-myrskyn jälkeen kaikin puolin pehmenneet ja Obama on keskittynyt pelastustöihin.

Yhdysvaltain vaalit pidetään ensi viikolla 6. päivä marraskuuta.

Asukkaat: Hirveintä mitä olen nähnyt

Sandyn tuhoja paljastuu New Jerseyssä yhä enemmän, ja paikoin alue on kuin tsunamin jäljiltä. Alueella on edessään pitkä ja tuskallinen uudelleenrakennus.

Newjerseyläiset ovat järkyttyneitä kotikatujensa tuhoista.

– Tällaista tapahtuu Missourissa ja Kaliforniassa. Tämän ei kuulu tapahtua täällä, sanoo paikallinen Art Truly, jonka koti tuhoutui myrskyssä.

Brenda McDerbyn koti tuhoutui myrskyn aiheuttamassa tulipalossa.

– En edes tiedä mitä ajatella. Ei tätä pysty sanoin kuvaamaan. Tämä on hullua ja kamalinta mitä olen ikinä nähnyt.

(MTV3 - AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.