Superministeriö puhutti eduskuntaa

Yhdistämisen käytännön ongelmaksi on noussut tietojärjestelmien yhteensovittaminen. Töstä koitunee jopa miljoonaluokan lasku.

Vuodenvaihteessa perustettava työ- ja elinkeinoministeriö on puhuttanut eduskuntaa tuntitolkulla tämäniltaisessa istunnossa. Keskustelun sävy oli kuitenkin melko rakentava.

Oppositio arvosteli ministeriöfuusiota kuitenkin liiallisella kiireellä toteutetuksi ja kantoi huolta muun muassa henkilöstön asemasta ja aktiivisen työvoimapolitiikan kohtalosta.

Toisaalta jotkut edustajat pitivät ripeää uudistusta sittenkin parempana kuin pitkää siirtymäkautta. SDP lykkäisi uudistuksen toteutusta kuitenkin ensi heinäkuuhun.

Ministeriön tuleva päällikkö Mauri Pekkarinen (kesk.) myönsi aikataulun ripeäksi, mutta katsoi prosessin sujuneen sittenkin melko hyvin. Kaikki sidosryhmät ovat suhtautuneet uudistukseen myönteisesti.

Murheita on tullut muun muassa ministeriöiden tietojärjestelmien uusimisesta. Työministeriön ja kauppa- ja teollisuusministeriön järjestelmät eivät sopineet yhteen, mistä Pekkarisen mukaan koituu satojentuhansien eurojen, jopa miljoonaluokan lasku.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat