Mainos

Superjumbon moottoriviasta ensimmäisiä tietoja

Singaporeen hätälaskun tehneen superjumbon moottoriviasta on saatu ensimmäisiä tietoja.

Ranskan viranomaisten mukaan moottorin suojasta oli irronnut osa, mikä johti vakavaan moottorivaurioon. Irtoamisen syystä ei vielä ole tietoa.

Nelimoottorisen lentokoneen pitäisi vielä selvitä yhden moottorin sammumisesta, arvioivat ranskalaiset onnettomuustutkijat.

Australialaisen Qantas-yhtiön Airbus A380 -matkustajakone teki hätälaskun Singaporeen, kun yhdessä sen moottoreista ilmeni ongelmia. Kone oli juuri aloittanut matkansa Singaporesta kohti Sydneytä.

Hätälaskun tehneessä koneessa oli 433 matkustajaa ja 26 miehistön jäsentä. Australialaisviranomaisten mukaan matkustajat tai koneen henkilökunta eivät ole loukkaantuneet.

Matkustajat ovat kertoneet kuulleensa lennon aikana räjähdyksen äänen. Koneesta irtosi jonkin verran osia, jotka putosivat maahan ennen hätälaskua.

Hätälaskun jälkeen koneen alaosasta havaittiin nousevan savua. Koneen vasemmassa siivessä oleva moottori näytti palaneelta.

Airbusin A380-mallin kone on maailman suurin matkustajakone. Siihen mahtuu jopa 850 matkustajaa. Kyseisen mallin koneet eivät ole joutuneet vakaviin onnettomuuksiin.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.