Mainos

Superin Palomäki: Vuorenmaan ja Ihalaisen kritiikki vanhanaikaista

STTK:laisen lähi- ja perushoitajaliitto Superin puheenjohtaja Juhani Palomäki (kesk.) pitää vanhanaikaisena ja asiattomana arvostelua, jota SAK:n suunnasta on kuultu lääkärilakon jälkimainingeissa. Hän epäilee kritiikin suuntautuvan koko kunta-alaa vastaan.

Palomäki viittaa SAK:n puheenjohtajan Lauri Ihalaisen (sd.) ja Metalliliiton puheenjohtajan Erkki Vuorenmaan (sd.) tuoreisiin puheisiin, joissa nämä ovat varoittaneet kunta-alan liittoja epärealistisista ja vastuuttomista sopimustavoitteista.

-Metalliliiton puheenjohtajan harrastama yhteiskunnan jakaminen kaiken saavaan avoimeen sektoriin ja osaansa tuomittuun suljettuun sektoriin on antiikkinen ja aikansa elänyt, Palomäki katsoo tämänpäiväisessa
kannanotossaan.

Hänen mukaansa kuntasektorilla on jo pitkään ollut palkkapaineita, jotka on joskus purettava. Suurella osalla kunnista on varaa tehdä tämä korjausliike ja heikoimpien kuntien kohdalla valtio voi tulla apuun.

Palomäki torjuu myös syytökset, joiden mukaan kunta-alan palkankorotusvaatimukset estäisivät tulopolitiikan jatkamisen.

-Sitä paitsi tähän asti tuponeuvottelujen alla palkkamaltti on karkaillut lähinnä Paperiliiton ja Kemianliiton kaltaisten teollisuusliittojen piirissä. Myös Vuorenmaan pelkäämän syndikalismin sylttytehtaat löytyvät siltä suunnalta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.