Mainos

"Superhuumetta" myyneelle tuomio myös kuolemantuottamuksesta

Huippuvaarallista TMF-huumetta myynyt 35-vuotias helsinkiläismies tuomittiin kuolemantuottamuksesta ja kahdesta törkeästä huumausainerikoksesta. Sami Petteri Tähtiselle tuomittiin tänään niin sanotussa superhuumejutussa vankeutta seitsemän vuotta ja kaksi kuukautta.

Vaalimaalla kiinnijäänyt 32-vuotias pietarilaismies, Vladimir Kalatchev, sai TMF- eli trimetyylifentanyylijutussa toiseksi kovimman tuomion. Kalatcheville tuomittiin TMF:n maahantuonnista kuusi vuotta vankeutta. Lisäksi 15 muuta henkilöä sai tuomioita kahdesta vuodesta ja kahdesta kuukaudesta sakkoihin. Lievimpiä tuomioita saivat huumeiden käyttäjät.

Päätekijänä tuomitun Tähtisen katsottiin olevan vastuussa 30-vuotiaan miehen yliannostuskuolemasta viime lokakuussa. Tähtinen jätti 0,1 grammaa erittäin vaaralliseksi tietämäänsä TMF-huumetta miehen ulottuville. Mies oli juuri vapautunut vankilasta, eikä hän tuntenut markkinoille tulleen uuden huumeen voimakkuutta.

Erikoiseksi jutun tekee se, että huumausaineen luovuttajaa ei yleensä pidetä vastuullisena siitä vammasta, joka syntyy huumausaineen luonteesta tietoiselle ostajalle. Tässä tapauksessa oikeus kuitenkin katsoi, että koska Tähtinen ei kertonut uhrille huumeen olevan synteettistä heroiinia eli aivan muuta ainetta kuin tavallinen heroiini, on Tähtinen huolimattomuudellaan aiheuttanut miehen kuoleman.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.