Mainos

"Superhuume" kuolemia tutkitaan Ruotsissa

Kymmenen ihmistä on saattanut kuolla ns. superhuumeeseen Ruotsissa. Fentanyyli-niminen aine on 20 kertaa vahvempaa kuin heroiini. Fentanyylit ovat keskushermostoa laumauttavia synteettisiä opioideja ja ainetta käytetetään kipulääkkeinä ja nukutuksessa. Venäjän armeija käytti fentanyyliä Moskovassa viime syksynä tapahtuneen teatterikaappauksen yhteydessä. Iskussa kuoli 129 ihmistä, suurin osa fentanyylikaasuun.

Kolumbiassa tuotetaan vuosittain satoja miljoonia kiloja huumeita


Ainakin kymmenen ihmistä on saattanut kuolla huumeeseen, jota on tavattu Ruotsista vasta vuoden ajan. Huume on nimeltään fentanyyli, ja se on 20 kertaa niin vahvaa kuin heroiini.

Ainetta löydettiin viime vuoden elokuussa huumeiden käyttäjiltä. Kuusi kuolemantapausta on vahvistunut fentanyylin aiheuttamiksi, mutta Ruotsin radion mukaan poliisi selvittää parhaillaan, onko muitakin kuollut fentanyyliä kehossaan. Poliisi varoittaa, että vielä vahvempaa fentanyylin muunnosta on tulossa Ruotsiin Venäjältä Viron ja Suomen kautta.

-Aine on niin vahvaa, että liian suuri annos on vain suolahiukkasen kokoinen, kertoi Ruotsin rikospoliisin kemisti Steve Alm radiolle. Ruotsin poliisi on takavarikoinut fentanyyliä parikymmentä kertaa. Fentanyylit ovat keskushermostoa lamauttavia synteettisiä opioideja. Ainetta käytetään kipulääkkeenä ja nukutuksessa.

Venäjän armeija käytti fentanyyliä rynnäkössä moskovalaiseen teatteriin viime syksynä, kun tshetsheenisissit olivat ottaneet teatteriyleisön panttivangiksi. Iskussa kuoli 129 ihmistä, suurin osa kaasuun. Pääsyinä olivat kaasun yliannostus, hyökkäyksen aloittaminen ennen pelastusjoukkojen tuloa ja vasta-ainelääkityksen puuttuminen.

(MTV3-STT-TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.