Mainos

SuPer: Vanhustenhuollon hoitajapulaan puututtava lailla

Suomen lähi- ja peruhoitajaliiton puheenjohtajan mielestä työvoiman saannin turvaaminen hoitoalalla edellyttää myös tuntuvia palkankorotuksia.

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer vaatii, että hoitajien riittävyys vanhustenhuollossa on taattava lakiteitse. Liiton mielestä valtion olisi puututtava vanhustenhuoltoon myös suuntaamalla siihen riittävästi varoja valtion budjetissa.

- Kunnat eivät ole kyenneet huolehtimaan vanhustenhoidon asianmukaisesta tasosta. Varoja on suunnattava sosiaali- ja terveydenhuollon palkkoihin ja henkilöstölisäyksiin, vaatii SuPerin puheenjohtaja Juhani Palomäki.

Super muistuttaa, että terveyspalvelujen tarvitsijoiden määrä kasvaa tulevaisuudessa väestön ikääntymisen vuoksi. Vanhukset ovat myös yhä useammin monisairaita, joiden hoitaminen vaatii ammattitaitoista henkilökuntaa. SuPerin mukaan kansalaisjärjestöt eivät tätä vaatimusta pysty täyttämään.

- Veronkevennyksistä käytävässä keskustelussa on kiinnitettävä huomiota siihen, minkä tasoisia palveluita yhteiskunnan halutaan tuottavan. Verotuksen alentaminen ei saa olla itsetarkoitus. Samalla joudutaan kysymään millaista turvaa ja hoitoa vanhustenhuollossa tavoitellaan.

Palomäen mukaan työvoiman saannin turvaaminen hoitoalalla ja alan säilyminen houkuttelevana vaativat riittävän henkilöstömäärän lisäksi myös tuntuvia palkankorotuksia.

Palomäki puhui SuPerin edustajiston kokouksessa Kuopiossa. Liittoon kuuluu yli 65 000 lähi- ja perushoitajaa, jotka työskentelevät julkisella ja yksityisellä sektorilla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.