Mainos

Super: Lähihoitajakoulutus pois työministeriöstä

sanky

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto Super ei luota konsulttifirmojen järjestämän lähihoitajakoulutuksen laatuun. Työministeriö vastaa työvoimapoliittisesta lähihoitajakoulutuksesta.

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto Super siirtäisi työvoimapoliittisen lähihoitajakoulutuksen työministeriöstä opetusministeriön alaisuuteen.

MTV:n 45 minuuttia -ohjelma kertoi keskiviikkona konsulttifirmojen järjestämästä puuttellisesta työvoimapoliittisesta lähihoitajakoulutuksesta. Ammattiliitto Superin mukaan konsulttifirmojen useat työvoimapolittiset lähihoitajakoulutukset ovat retuperällä.

Työvoima- ja elinkeinokeskukset valitsevat kouluttajan kilpailutuksen perusteella. Superin mukaan työvoimahallinto ei kuitenkaan valvo tarpeeksi konsulttifirmojen tilojen, välineiden ja opettajien tasoa riittävästi.

Super vaatii, että ainoastaan sosiaali- ja terveysalan oppilaitosten pitäisi toimia lähihoitajakoulutuksen järjestäjinä.

- Oppilaitoksilla on pitkät perinteet kouluttaa ja sitä kautta tulisi hyviä osaajia alalle, sanoo ammattiasiansihteeri Raija Moilanen Superista.

Työministeriön mukaan koulutuksen kannalta ei ole merkitystä, kuka sen rahoittaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.