Super: Lähihoitajakoulutus pois työministeriöstä

sanky

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto Super ei luota konsulttifirmojen järjestämän lähihoitajakoulutuksen laatuun. Työministeriö vastaa työvoimapoliittisesta lähihoitajakoulutuksesta.

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto Super siirtäisi työvoimapoliittisen lähihoitajakoulutuksen työministeriöstä opetusministeriön alaisuuteen.

MTV:n 45 minuuttia -ohjelma kertoi keskiviikkona konsulttifirmojen järjestämästä puuttellisesta työvoimapoliittisesta lähihoitajakoulutuksesta. Ammattiliitto Superin mukaan konsulttifirmojen useat työvoimapolittiset lähihoitajakoulutukset ovat retuperällä.

Työvoima- ja elinkeinokeskukset valitsevat kouluttajan kilpailutuksen perusteella. Superin mukaan työvoimahallinto ei kuitenkaan valvo tarpeeksi konsulttifirmojen tilojen, välineiden ja opettajien tasoa riittävästi.

Super vaatii, että ainoastaan sosiaali- ja terveysalan oppilaitosten pitäisi toimia lähihoitajakoulutuksen järjestäjinä.

- Oppilaitoksilla on pitkät perinteet kouluttaa ja sitä kautta tulisi hyviä osaajia alalle, sanoo ammattiasiansihteeri Raija Moilanen Superista.

Työministeriön mukaan koulutuksen kannalta ei ole merkitystä, kuka sen rahoittaa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat